»
»
Защо Витамин D е толкова важен
Защо Витамин D е толкова важен
0
1069
Тъй като много от нас се оказват затворени вътре поради различни причини, като лошо време или работа от вкъщи, често се появяват притеснения относно липсата на слънчева светлина и възможен дефицит на витамин D. Този витамин има много ползи за здравето, които са известни от векове. Но само през последните няколко години се заговори много за позитивите, които носи на тялото и негативите, които може да причини дефицитът му.

Въпреки името си, витамин D не е витамин. Това е хормон, който насърчава усвояването на калция в организма. Често не можем да го набавим чрез храната, тъй като се намира главно в много мазна риба, която рядко присъства на нашата трапеза. Ето защо хранителните добавки са най-подходящият и удобен избор, когато става въпрос за витамин D.Има два основни типа витамин D. Първият е витамин D3, който се намира в животните, включително рибите, и е видът, който кожата произвежда, когато е изложена на слънчева светлина. Вторият е витамин D2, който идва от растителни храни, включително гъби, и е по-малко ефективна и полезна форма за организма. Затова на пазара има основно хранителни добавки само с витамин D3.

Витамин D има много важни ползи за тялото, сред които: подобряване и насърчаване на здравето на костите и зъбите, поддържане на здравето на имунната система, мозъка и нервната система, регулиране на нивата на инсулин и намаляване на симптомите на диабет, подпомагане на белодробната функция и здравето на сърдечно-съдовата система.Препоръчителният дневен прием (RDI) на витамин D обикновено е около 400-800 IU, но експертите съветват да приемаме значително повече от това количество, особено през зимните месеци или в случай, че страдаме от дефицит.

В повечето случаи витамин D се предлага под формата на софтгел капсули или капки. Изборът зависи изцяло от вас и двата варианта имат своите плюсове и минуси. Течната форма позволява на тялото да я абсорбира много по-бързо, докато меките гелове обикновено имат по-голямо разнообразие от международни единици (IU).Приемът на витамин D е от съществено значение за функционирането на няколко важни органа в тялото. Така че не се колебайте и разгледайте гамата от продукти на Haya Labs и изберете най-подходящия за вас сега.

ХАЯ ЛАБС.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия