»
»
Топ 4 здравословни ползи на зеления чай
Топ 4 здравословни ползи на зеления чай
0
909
Зеленият чай е една от най-разпространените напитки в света, но знаете ли, че ползите от него не се ограничават само до загубата на мазнини. Тази мощна китайска билка има невероятно влияние и върху много други проблеми, свързани със здравето. За това и ние от Haya Labs, решихме да те запознаем с Топ 4 здравословни ползи на зеления чай.
 
Подпомага здравето на сърдечно-съдовата системаЗеленият чай има силни антиоксидантни свойства, които силно влияят на нивата на холестерола. Това е един от основните фактори, водещи до сърдечни заболявания и може да намали значително опасността от сърдечни удари и други свързани проблеми. Зеленият чай също така увеличава кръвния капацитет, който го предпазва от LDL частици, което води до по-малко окисляване. Според много проучвания хората, които консумират редовно зелен чай, са с 30 процента по-малко изложени на сърдечни проблеми, в сравнение с другите.

Помага, когато имате лош дъхЗнаете ли, че зеленият чай може да ви помогне, ако страдате от лош дъх? Той съдържа огромни количества катехини и проучванията показват, че може значително да намали броя на бактериите в устата ви. Въпреки че все още се изследват, зеленият чай се използва за успешна борба с натрупването на плака и образуването на кариеси.

Може да намали риска от ракЗеленият чай е един от най-мощните естествени антиоксиданти. Може значително да намали увреждането от оксидативния стрес и да предотврати хроничните възпаления на тялото, които могат да доведат до много заболявания, включително рак. Някои изследвания показват, че редовното пиене на зелен чай може да действа превантивно при някои видове рак като този на гърдата, простатата и дебелото черво.

Подобрява мозъчната функцияЗеленият чай е източник на кофеин, който не само ви държи фокусирани, но и подобрява мозъчната ви функция. Освен това съдържа аминокиселината L-теанин, която повишава активността на GABA, невротрансмитер, който е отговорен за тревожността и нивата на допамина. Синергичната комбинация между кофеин и l-тианин подобрява мозъчната функция и повишава фокуса и концентрацията ви.
 
В заключение можем да кажем, че зеленият чай може да бъде здравословно допълнение към ежедневието ви и няма да има нищо друго освен положително влияние върху цялостното ви здраве.

Haya Labs.
Препоръчани продукти:
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия