»
»
Теакрин – Новият, по-добър, кофеин
Теакрин – Новият, по-добър, кофеин
0
1470

От време на време се появява нова хранителна добавка, която твърди, че е следващото най-добро нещо. Тя ще „излекува“ всичко, от което страдате, ще „изгори“ мазнините, които не можете и ще „изгради“ мускули по-бързо от всякога.

Разбира се, всички знаем, че шумът рядко е нещо повече от просто „шум”. Има много начини да разберете дали такъв продукт действително е обещаващ, или е просто фалшива реклама. Можете да потърсите изследвания на утвърдени учени или друг вид научни експертизи.

Най-често тези „чудодейни продукти“ не дават почти никакви резултати, което ви позволява да ги определите като 100%-ова измама.

Теакринът обаче е изследван многократно. Няколко проучвания посочват, че теакринът има същите благоприятни ефекти като кофеина - повишена енергия, по-добро настроение и остър като бръснач фокус. Това, което го прави различен е, че не предизвиква зависимост и сривове, като добре познатия кофеин.

Достатъчни ли са обаче тези проучвания? Какво, аджеба, представлява теакринът и може ли наистина да замени кофеина? Къде можете да намерите висококачествен продукт с теакрин? За всичко това и още много други полезни предимства – след малко.

Какво е теакрин?

Теакринът, наричан още тетраметилурова киселина, от научна гледна точка, се класифицира като пуринов алкалоид. В природата теакринът е основен компонент на листата на растението Camellia kucha. Растението се използва широко за приготвянето на китайския чай, който носи същото име - куча.

Теакринът се класифицира и като ноотропик. Ноотропите са вещества, които подобряват когнитивната дейност и изострят фокуса. Изненадващо е, че самият кофеин е едновременно ноотроп и пуринов алкалоид. Кофеинът може да се открие в почти всяка предтренировъчна добавка или енергийна напитка.

Подобно на кофеина, теакринът увеличава енергията, намалява умората, подобрява настроението и прави физическите и когнитивните задачи по-лесни и приятни. Той прави това, като предотвратява повторното усвояване на невротрансмитерния допамин в мозъка. По този начин нивата на допамин практически се покачват, което води до всички горепосочени ползи.

И накрая, теакринът блокира рецепторите на аденозина в мозъка, като предотвратява натрупването му. Аденозинът е химичното вещество, отговорно за сънливостта, умората и общата релаксация.

„Значи ми казвате, че на практика повишава нивата на допамина, понижава аденозина и има същите страхотни ефекти като кафето? И дори не предизвиква пристрастяване?!“

Да! Точно така! Но все пак. Нека да го разгледаме по-отблизо.

Какво казват учените?

Въпреки че теакринът е много подобен на кофеина по своята молекулярна структура, той има свои собствени уникални свойства. Съществува достатъчен брой изследвания, които показват някои от ползите от теакрина. Можете да прочетете това конкретно проучване, за да добиете по-добра представа, или просто да хвърлите бърз поглед на списъка:

Теакринът има способността да:

  • Повишава енергийните нива и бдителността, като намалява нивата на умора.
  • Подобрява храносмилането на мазнините и намалява нивата на триглицеридите.
  • Подобрява когнитивната дейност, концентрацията и настроението.
  • Поддържа добрата памет и способността за учене и поддържане на добра памет.
  • Намалява на възпаленията чрез противодействие на хистамина.
  • Укрепва на имунната система.

Дотук всичко е точно. Този списък с ползи е на практика идентичен с ползите, осигурявани от кофеина. Може би се чудите каква е разликата между тях. Е, нека да разгледаме по-отблизо това проучване.

Според резултатите има няколко ключови разлики между двете вещества.

На първо място, теакринът не води до пристрастяване или зависимост. За разлика от кофеина, организмът ви не привиква към него, което прави излишно увеличаването на дозата, за да получите същите ефекти.

Освен това, теакринът не предизвиква срив след употребата му и ефектите му са по-трайни във времето. Това означава, че след употребата на теакрин няма да се наложи да консумирате друга доза скоро след това, а ще се радвате на ползите му за по-дълъг период от време.

И накрая, теакринът не взаимодейства с кръвното налягане и сърдечния ритъм по същия начин, както кофеинът. Всички знаем какво се случва, когато приемем по-висока доза кофеин - треперене, безпокойство, повишен сърдечен ритъм и проблеми със съня. Теакринът, за разлика от кофеина, не причинява нищо от това.

Теакрин срещу кофеин

Тъй като теакринът набира популярност, ще откривате все повече предтренировъчни добавки, които съдържат както креатин, така и кофеин. Интересното е, че когато се комбинират, теакринът и кофеинът увеличават ефективността си, както показва това проучване.

Най-разпространената търговска форма на теакрин е патентована форма, наречена TeaCrine. В Haya Labs използваме същата съставка в нашия Теакрин. Повече за нея след малко!

 

Повечето предтренировъчни продукти и продукти за изгаряне на мазнини включват от 40 до 250 mg теакрин в допълнение към основните съставки за повишаване на енергията - бета-аланин, цитрулин, аргинин и, разбира се, кофеин. Установено е, че горната граница за теакрин е 300 mg на ден. Стига да не прекалявате, ще се възползвате от всички ползи, без да формирате навик или зависимост.

Teacrine от Haya Labs и как да го приемате

Teacrine на Haya Labs е резултат от строги научни изследвания и познания в областта на хранителните добавки. Нашият продукт използва силата на TeaCrine и е създаден, за да издигне ума, тялото и душата ви до нови висоти.

Досега толкова висококачествена и разработена формула не е излизала на пазара, а съдържанието ѝ е изпипано до най-малкия детайл. Teacrine на Haya Labs е хранителната добавка, която ще направи революция в работата ви в залата и в професионалния ви живот.

Какво всъщност представлява Teacrine от Haya Labs?

Всяка капсула съдържа доза от 50 mg. Въпреки че може да изглежда като малка доза, това е една от основните силни страни на продукта. Тя ви позволява да тествате поносимостта си, като започнете с малки дози.

Когато приемате теакрин, като част от предтренировъчния си стак, важат същите правила като за всяка предтренировъчна програма. Приемайте го приблизително 30-45 минути преди тренировка. Освен това, ако консумирате кофеин, можете да експериментирате с комбинирането му с теакрин.

Доказано е, че теакринът взаимодейства с кофеина по начин, който ви позволява да извлечете повече ползи и от двете вещества. Например приемът на 100 mg кофеин и 50 mg теакрин може да доведе до по-добри резултати, отколкото приемът на 120 или 140 mg чист кофеин.

Заключение

Макар че изследванията на теакрина все още са в малък мащаб, съществуващите проучвания доказват, че повечето от твърденията наистина са достоверни.

Ако желаете да намалите консумацията на кофеин, теакринът може да ви помогне да се справите с неизбежните симптоми на абстиненция. Снабдете се с Teacrine от Haya Labs още сега и се подгответе за най-върховната си тренировка някога!

Ще ни благодарите по-късно.

С уважение,

Haya Labs

.
Препоръчваме ви:
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия