»
»
Сурови срещу печени ядки
Сурови срещу печени ядки
0
740
Макар и източник на мазнини, ядките присъстват в менюто ни от години, като още от началото, те биват разпознти като ценен източник на редица хранителни вещества.
Хората ги хапват заради мазнините и ядките намират изключително добро приложение в хранителните режими на хората, които са постоянно на крак и търсят източник на максимум хранителни вещества.

Нека Ви представим ядките - в суров или печен вид, Вие решете!



Печените ядки са най-разпространените. Продават се във всеки магазин и са преминали обработка, затова по-добрият избор са суровите ядки, които сами да приготвите вкъщи по Ваш вкус - дали по-солени или не, Вие решете!



Съдържанието на акриламид е друг потенциален недостатък на печените ядки. Това е вторичен продукт от аспарагиновата киселина, образувана от печене на бадеми и лешници и преработка на ядки в мазнини.

Акриламид действа като невротоксин, а излишъкът освобождава свободни радикали, има канцерогенен ефект и за съжаление, може да доведе до хромозомни изменения.



Суровите ядки, които не са преминали през никаква обработка, също могат да бъдат опасни за здравето ни. Ядките и семките съдържат ензими и редица други вещества, които ги предпазват от храненене от насекоми. За съжаление, има много хора, които не съумяват да преработват суровите ядки и в следствие на това усещат тежест в стомаха.

Суровите ядки са далеч по-предпочитани в днешно време и хората ги търсят много повече - дали за приготвяне в домашни условия или приеманев суров вид, само можем да гадаем.

Фитиновата киселина в суровите ядки може да блокира абсорбцията на калций, магнезий, желязо и цинк. Накисването и изсушаването елиминират съдържанието на фитиновата киселина.



  • Причината, поради която много хора предпочитат печени ядки, е техният вкус. При печенето се освобождават мастни киселини, на които реагират нашите вкусови рецептори.


  • Ако ги обичате печени, то в такъв случай си ги приготвяйте сами в домашни условия! Овкусете със сол, кокосово олио в загрята фурна и им се насладете!
  • Ако суровите ядки не са вкусни, добавете малко сол към водата, в която ги накисвате. След това можете да ги държите за по-дълго време, като ги изсушите за около 12 часа.




 
 .
Продукти с хранителен състав, близък до този на ядките:
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия