»
»
Седемте страни с най-здравословен живот
Седемте страни с най-здравословен живот
0
4179
Те живеят добре и са здрави, а основната причина за това е тяхната култура.
Въпросът не е само в това, че хората се грижат за себе си, а в избора, който правят ежедневно и  начина им на живот.Защо обаче конкретни държави са с най-здравословно живеещо население? Какво по-различно от останалите такива ядат?

Какви са техните навици?Докато факторите, които водят до здравословен начин на живот, са много, всички тези страни имат нещо общо.

Тяхното предимство е липсата на стрес и балансът между работата и всичко останало в живота. Те също рядко ядат месо, а протеини и витамини си банавят от риба, соя (тофу), плодове и зеленчуци.1.Исландия

Поради факта, че населението е по-малко, Исландия е една от най-малко замърсените и следователно една от най-чистите страни в света. Но чистият въздух не е единствената причина, че исландците са здрави.Поради тежките климатични условия през по-голямата част от годината исландците се борят усилено срещу зимната депресия и лошото настроение.Страната има и една от най-високите раждаемост и най-ниска смъртност при децата, т.е. на 1000 бебета се падат по 2 смъртности.

2. Япония

Световната здравна организация изчислява страните, в които хората живеят най-дълго. Япония води  класацията със средна продължителност на живота около 74,5 години.Това се дължи главно на факта, че те се хранят здравословно.

Всяко ястие в Япония е произведение на изкуството. Храната е красива и вкусна и същевременно толкова проста и елементарна за правене.

Те са едни от най-големите рибари в световен мащаб, но не забравяйте за соята, водораслите и зеления чай, които те приемт ежедневно.Тяхната тайна е, че когато изядат около 80% от яденето си - спират за десет минути и след това избират дали да продължат да ядат или не. В повечето случаи те са яли достатъчно и не се нуждаят от повече.

По този начин тази нация се предпазва от преяждане – един от основните хранителни проблеми в днешно време, както и основен виновник за затлъстяването.

3. Швеция

Правителствената политика предлага здравословен начин на живот, който включва баланс между положителната работа и живота. Хората там също искат да излизат на открито, да разгледат великолепните пейзажи на хълмовете, планините и езерата.Освен това, поради географското си положение, обитателите на Швеция ядат много риба, богата на омега-3 мастни киселини.
Разбира се, начинът, по който я приготвят е също толкова здравословен.

4. ОкинаваОкинава е под националната юрисдикция на Япония. Но е важно да я споменаваме отделно, защото се смята, че там живеят най-силните хора на планетата.

Според проучвания съотношението на 100-годишните е най-високото в света и е приблизително 50 на 100 000 души. В страната има много столетници, които са навършили 110 години.Това не е единственото характерно нещо в страната. Хората живеят в спокоен, щастлив и здравословен начин на живот, тъй като ядат тонове местни плодове и зеленчуци, както и много тофу и водорасли.

Те са малко изложени на стрес и същевременно много активни.


5. Нова Зеландия

Подобно на Исландия, Нова Зеландия има малко население и по-малко замърсен въздух. Тази страна е страхотно място за живеене. Жителите на страната обичат дейности на открито като катерене, къмпинг и риболов.Всъщност това е най-лесният начин да се насладите на живота и да живеете добре.

Без значение в коя част на Нова Зеландия живеете, не сте на повече от 90 минути от океана!

Има и изобилие от здравословни храни тук. Населението яде главно водорасли, както и местни плодове и зеленчуци.Всеки от обитателите на страната култивира нещо и хората са свикнали да обменят различни храни един с друг.

Представете си, че ядете прясно нарязани авокадо, маруля, киви, ябълки, сливи.
Звучи добре, нали?


6. СардинияСардиния е автономна област в Италия и е дом на голям брой столетници. Хората са много сплотени и обединени, а дори по-възрастните хора често живеят със семействата си.Мъжете - често овчари, ходят на 8 километра. на ден, а основното меню се състои от пълнозърнест хляб, грах, домати, чесън, различни плодове, зехтин и домашно овче сирене.

7. Финландия

Преди 30 години Финландия беше една от страните с най-висока смъртност поради сърдечни заболявания. Населението работи усилено, за да осигури здравословен начин на живот.Тютюнопушенето е намалено до минимум, а приема на плодове и зеленчуци се е удвоил.Финландия е типичен пример за факта, че ако някой иска и се опитва да промени - той ще успее.

 .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия