»
»
Пробиотиците- твоят най-добър приятел
Пробиотиците- твоят най-добър приятел
0
951
Пробиотиците са живи микроорганизми, които тялото си набавя чрез ферментирали храни или добавки. Все повече изследвания обаче показват, че балансът или дисбалансът на бактериите в храносмилателната система е от изключителна важност за цялостното здравословно състояние. Пробиотиците насърчават баланса на чревните бактерии и са свързани с широк спектър от ползи за здравето. Те влияят положително върху храносмилателната система, имунната функция, но също така имат изключителен ефект върху регулирането на теглото и изгарянето на излишните мазнини.Пробиотиците помагат за балансиране на полезните бактерии в храносмилателната система. Те са живи микроорганизми, които могат да осигурят невероятни ползи за здравето, когато се консумират. Смята се, че това се дължи на способността на пробиотиците да възстановяват естествения баланс на чревните бактерии. Ако той е нарушен, това може да доведе до редица проблеми в организма, включително алергии, психични проблеми, затлъстяване и други.

Пробиотиците могат да имат удивителен ефект върху състоянието на имунната система и да стимулират правилното й функциониране. Доказано е също, че някои пробиотици насърчават производството на естествени антитела в организма, които могат да имат превантивен ефект при респираторни инфекции.Изключително важно е да споменем, че пробиотиците биха могли да повлияят благоприятно при алергии и произтичащите от това симптоми. Това се дължи на мощните им противовъзпалителни свойства и някои специалисти препоръчват употребата им от деца и юноши, тъй като това би могло да има положителен ефект и значително да намали възможността за развитие на алергии.

Пробиотиците могат да помогнат за намаляване на симптомите на някои храносмилателни разстройства. Милиони хора по света страдат от възпалителни заболявания на червата, включително улцерозен колит и болест на Crohn. Някои видове пробиотици от щамовете Bifidobacterium и Lactobacillus значително намаляват симптомите при хора с лек улцерозен колит. Те могат също да помогнат за намаляване на проблемите, свързани с чревни разстройства като некротизиращ ентероколит.

Не на последно място, пробиотиците могат да помогнат за поддържането на здравето на сърцето ви чрез понижаване на LDL („лошия“) холестерол и кръвното налягане. Някои бактерии, произвеждащи млечна киселина, могат да намалят холестерола чрез разграждане на жлъчката в червата. Жлъчката, естествена течност, съставена главно от холестерол, подпомага храносмилането. Чрез разграждането на жлъчката, пробиотиците могат да предотвратят реабсорбирането й в червата, където тя може да влезе в кръвта като холестерол.Живите пробиотични култури често се срещат във ферментирали млечни продукти като кисело мляко и млечни напитки. Имайте предвид обаче, че някои пробиотици могат да бъдат унищожени от стомашната киселина, преди дори да достигнат до червата – което означава, че не получавате никакви ползи. Затова често се препоръчва приемането им чрез хранителни добавки. Не се колебайте, поръчайте продуктите на Haya Labs сега и осигурете на тялото си доброто здраве, от което се нуждае.

Хая Лабс.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2023 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия