»
»
Ползите от трибулус терестрис (бабини зъби)
Ползите от трибулус терестрис (бабини зъби)
0
1309
Трибулус терестрис, известен още като бабини зъби, е малко растение, което се използва от векове заради забележителните си ползи за здравето. Това растение, произхождащо от топлите умерени и тропически райони в южната част на Евразия и Африка, е основно средство в традиционната китайска медицина и индийската медицина Аюрведа.

Произход и разпространениеТрибулус терестрис е растение, което вирее в сух климат, където малко други растения могат да оцелеят. То произхожда от топлите умерени и тропически райони в Южна Евразия и Африка. С течение на времето неволно е било внесено в Северна Америка и Австралия. Въпреки инвазивния си характер, растението е било интегрирано в традиционната медицина заради лечебните си свойства.

Лечебни свойстваЛечебните му свойства са много и са разнообразни. В медицината се използват както корените, така и плодовете на растението. В традиционната медицина, Трибулус терестрис се използва като диуретик, болкоуспокояващо и апетитовъзбуждащо средство, както и като естествено средство за лечение на камъни в бъбреците, високо кръвно налягане и инфекции на пикочните пътища.

Изследванията показват, че билката може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар и холестерола при хора с диабет тип 2. Едно проучване показва, че при жени, приемащи 1000 мг. екстракт от трибулус терестрис дневно, се наблюдават по-ниски нива на кръвна захар и холестерол.

Освен това той е изследван за потенциалните му ефекти върху сексуалната функция и производството на тестостерон. Някои проучвания доказват, че приемът на бабини зъби е от известна полза за хора с определени сексуални проблеми и за тези, които страдат от безплодие.

Хранителни добавкиДнес, билката се използва като хранителна добавка за общо здраве, като най-често нейната консумация е с цел повишаване нивата на тестостерон. Тези добавки са популярни заради начина, по който могат да повлияят на сексуалното здраве и да подобрят спортните постижения. Добавките с бабини зъби могат да повишат тестостерона и да предотвратят затихването на постиженията във фитнеса.

Защо хранителните добавки са полезни

Ползите от хранителните добавки с Трибулус терестрис са многобройни. Те могат да повишат либидото, да поддържат уринарния тракт здрав, да намалят отоците и дори да помогнат за управлението на нивата на кръвната захар и холестерола.

Ползи за покачване на мускулна масаТрибулус терестрис може да увеличи мускулната маса, като стимулира естественото производство на тестостерон в организма. Повишеното съдържание на тестостерон насърчава издръжливостта, мускулния растеж, възстановяването и анаболните процеси в тялото. Той, също така, подобрява спортните постижения и спомага за повишеното задържане на азот, което стимулира синтеза на протеини.

Трибулус терестрис и бодибилдинг

В света на бодибилдинга, трибулусът е изключително популярна добавка. Много бодибилдъри и спортисти използват добавки с бабини зъби, за да повишат по естествен път нивата на тестостерон, което от своя страна спомага за подобряване на спортните постижения, води до покачване на мускулната маса и мускулната сила и повишаване на енергийните нива.

Препоръчителната за бодибилдинг доза е 1,5 - 3 грама сапонини на ден. Някои бодибилдъри приемат и 250-500 мг. екстракт преди тренировка за допълнителен прилив на тестостерон, преди да се отправят към залата. Въпреки това винаги е най-добре да се консултирате с медицински специалист, преди да започнете какъвто и да е нов режим за прием на добавки.

Tribulus Terrestris от Haya LabsНашата добавка Tribulus Terrestris съдържа 1000 мг. стандартизиран (до 40% съдържание на сапонини) екстракт в таблетка.

Всичко, от което се нуждаете, е по 1 таблетка дневно, преди тренировка или преди всякаква физическа активност. Опаковката съдържа 100 таблетки и ви осигурява покритие за повече от 3 месеца!

Ако искате да вдигнете летвата и да започнете нова тренировъчна фаза, време е да въведете мощно допълнение към арсенала си от хранителни добавки. Включвайки Tribulus Terrestris на Haya Labs, вие правите правилната стъпка към постигането на целите, които винаги сте искали!

ЗаключениеВ заключение, Трибулус терестрис е забележително растение с богата история и широк спектър от потенциални ползи за здравето. Независимо дали искате да повишите спортните си постижения, да управлявате нивата на кръвната си захар или да повишите либидото си, трибулус терестрис може да е добавката, от която се нуждаете!

Не забравяйте обаче, че основните стълбове на здравето са диетата, физическите упражнения и сънят! Уверете се, че се храните здравословно, спите достатъчно и правите достатъчно и предизвикателни упражнения и тренировки!


С уважение,

Haya Labs.
.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия