»
»
Неподозираните ползи на Диметилглицина.
Неподозираните ползи на Диметилглицина.
0
1101
Диметилглицина е аминокиселина, която до преди години е била грешно класифицирана за витамин. Това обаче я прави не по-малко полезна за нашето тяло, даже напротив, влияе на много процеси в организма и подпомага здравето по невероятен начин. Ние от екипа на HAYA LABS решихме да Ви запознаем, с някой от по-неподозираните, но мощни ползи на Диметилглицина.

Диметилглицина е известен още от 1974 година и се използва като хранителна добавка, най-вече за стимулиране на мозъчната функция. За съжаление се намира в много малки количества в храните, за това е особено препоръчително да се набавя под формата на хранителна добавка. В тялото играе роля на междинен метаболит, което означава, че бързо се разпада на полезни вещества след като се абсорбира от организма.


Намалява стресаДиметилглицина е изключително мощно в средство в борбата със стреса. Той помага на тялото да се аклиматизира към редица физически и емоционални ситуации и спомага за намаляване на стресовите хормони. Повишава енергията и предотвратява изчерпването на ценни хранителни вещества в тялото, дължащо се на физическия стрес. Освен това Диметилглицина стимулира спокойния сън и намалява умората. Влияе позитивно на настроението и има известни антидепресивни свойства.


Влияе позитивно на метаболизмаЕдна от по-малко известните особености на Демитилглицина, е способността му да влияе върху метаболизма. Има изключителен ефект върху обмяната на веществата и абсорбирането на полезни вещеста. Демитилглицина също така регулира производството на важни хормони и витамини, участващи във възстановяването на ДНК клетките. 


Подходящ при алергии


 
Диметилглицина е може би една от последните хранителни добавки, за които се сещаме по време на алергия. Той обаче действа изключително добре при такива състояния и е подходящо превантивно средство, особено по време на пролетния сезон. Успокоява симптоми като задух, кащлица и обрив, спомага за по-бързото и безпроблемно протичане на алергията. Заради стимулиращото му действие, той намалява чуството на изтощение и липсата на енергия, предизвикано от симптомите. 


Стимулира имунната системаТова е може би една от най-известните функции на Диметилглицина. Той е силен имуностимулатор, тъй като защитава тялото от всевъзможни бактерии, вируси и гъбички. Това го прави изключително подходящ за хора с имуносупресивни заболявания. Особено препоръчителен по време на зимния сезон, Диметилглицина действа превантивно срещу грип. Той подпомага имунната система на клетъчно ниво, правейки го чудесен избор, когато имате нужда от нещо качествено и полезно.


Забавя стареенетоГенерална функция на Диметилглицина е подпомагането на здравословното функциониране на тялото. За това може да се приеме, че забавя стареенето, тъй като намалява стреса и предпазва сърдечно-съдовата система. По този начин подобрява качеството на живот и продължителността му. Също така има мощно антиоксидантно действие и намалява негативното влияние на околната среда, предпазвайки клетките от стареене.

В заключение можем да кажем, че често Диметилглицина е подценявана хранителна добавка, която заслужава шанс в ежедневието ни, поради множеството си позитивни свойства.
Препоръчани продукти
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия