»
»
Бял трън и ползите му за черния дроб.
Бял трън и ползите му за черния дроб.
0
1216
Всеки е виждал Бял трън или така наречения Магарешки бодил, но знаете ли всъщност, че това толкова разпространено растение има куп ползи, особено по отношение здравето на черния дроб. Ние от Хая Лабс решихме да те запознаем с уникалните му свойства и доказани ползи.Какво представлява Белият трън?

Това е растение, разпростанено из целия свят, което е характерно с височината си, която често достига до 3 метра, както и с големите си лилави цветове. Освен това Белият трън има малки, твърди семена, които са и главната причина за неговите мощни лечебни свойства. Те са източник на Силимарин, които е флавоноид, с характерни ползи най-вече за здравето на черния дроб. В България Белият трън е известен най-вече под името Магарешки бодил.Ползите на Белият трън:

От години Белият трън е известен с многобройните си здравословни ползи, особено по отношение на Черния дроб. Високата концентрация на Силимарин има мощно антиоксидантно въздействие върху него и е страхотна алтернатива за хора, които страдат от чернодробни проблеми. Освен това Белият трън им ползотворно въздействие върху състоянието на сърцето, бъбреците и нервната система.

Силимарина има изключително въздействие върху намаляването на негативното влияние от различни токсини увреждащи черния дроб. Това включва алкохола, някой лекарства, както и химиотерапевтичното лечение. Освен това Белият трън намалява ензимите, отговорни за влошеното здраве на черния дроб.Мощен ефект върху имунната система:

Една от доказаните ползи на Белият трън, е силният му имуностимулиращ ефект. Отново благодарение на Силимарина в състава му, при множество пациенти се наблюдава значително подобрение на имунната система. Той подпомага по-бързото излекуване при настинки и инфекции, като също така стимулира работата на лимфната система и успява да се справи с проблемите породени от повишени лимфоцити.Подпомага здравето на Сърдечно-съдовата система:

Белият трън има мощни противовъзпалителни свойства и има изключително благоприятно въздействие върху здравето на сърдечно-съдовата система. Той също така влияе върху нивата на холестерола, като успява значително да ги понижи и да предотврати риска от каквито и да е било усложнения.
 
С това обаче не се изчерпват всички полезни свойства на Белия трън. Той също така действа превантивно срещу диабет, подобрява здравето на кожата и има положително влияние при хемороиди.

В заключение можем да кажем, че това е растение с благоприятен ефект върху цялостното здравословно влияние и минимални негативни ефекти.

Хая Лабс.
Препоръчани продукти
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2023 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия