»
»
Навиците, които ще ви състарят по-скоро
Навиците, които ще ви състарят по-скоро
0
916
Стареенето е процес на тялото, който е нежелан от мнозина. И въпреки, че няма как да избегнем т.нар. „здравословно стареене”, то можем да сведем до минимум бръчките като се отървем от някои вредни навици в ежедневието ни.
 
От особено значение е човек да се движи повече, да спортува и да се храни здравословно, за да изглежда по-млад и красив. 
 
Само това обаче не е достатъчно. Причини за стареенето могат да бъдат някои от най-обикновените навици в ежедневието ни.
 


Душ след фитнес
 
Къпането след тренировка освен за поддържането на добра хигиената е от голямо значение и за красивия външен вид. Ако се забавите с душа след тренировка можете да ускорите стареенето поне с няколко години. Потта запушва порите на кожата, замърсява я и активира процеса на стареене. Замърсената кожа може да доведе до акне или по-сериозно – до кожни заболявания.


 
Не прекалявайте с млечните продукти
 
Млечните продукти са един от основните източници на протеин. Въпреки това обаче водят до състаряване на кожата. Причината за това е „неразбирането” им с колагена. Прекаляването с млечни продукти ще забърза процесите на стареене. За да ги избегнете можете да си набавяте протеин чрез хранителни добавки. Така ще следите нивата, които приемате и ще запазите младежкия вид на кожата.


 
Заседяването
 
Няма начин да не сте запознати с факта, че седейки повече от 8 часа дневно човек е предразположен към затлъстяване. Освен от затлъстяване, трябва да се притесняваме и от стареене. Заседяването по 8 или повече часа дневно ще ви състари с поне 8 години. Причината –съкращаване на хромозомите в тялото. Освен стареене, процесът може да причини и по-сериозни здравословни проблеми.


 
Диетите
 
Един от основните фактори за увисване на кожата е честата смяна на хранителни режими или диети. Резките промени в хранителните режими или диети стресира тялото, което от своя страна атакува естествените процеси в организма. Адаптирането към определени навици отнема време, затова и резултатите от хранителните режими не идват веднага. Ако се следва един хранителен режим в продължение на години, тялото ще изглежда много по-добре.
 


Консумация на много червено месо
 

Червеното месо определено е източник на протеини, които за активно спортуващите са от изключително значение. Но освен ползи червеното месо носи рискове за здравето. Хората, които прекаляват с месото, за сметка на плодовете и зеленчуците, изглеждат по-стари от останалите. Причината е покачване нивата на фосфор в кръвта. Той е отговорен за много от процесите в тялото, един от които е отслабването и поддържането на добрата фигура. Покачване на нивата в кръвта обаче обръщат процесите в тялото и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми, като например проблеми с бъбреците и тяхната функция.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2023 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия