»
»
5 начина да превърнем здравословният начин на живот в навик
5 начина да превърнем здравословният начин на живот в навик
0
399
Здравословното хранене се превърна в култ през последните няколко години. От просто метод на хранене, здравето се превърна в цел номер 1.
 
И макар да знаем, че правилното хранене и спорта са изключително полезни не само за нашата фигура, но и за общото ни здраве, доста често си позволяваме чипс докато гледаме филм на дивана или сладолед в горещите летни месеци.
 
Превръщането на здравословния начин на живот в навик отнема време и психическа нагласа. Промяната на ежедневната ни рутина, хранене и цялостно възприемане на света е трудно начинание, но не и невъзможно.
 
За да направите прехода от обичайното си ежедневие към здравословния начин на живот по-лесен, ви представяме 5 начина да промените навиците си трайно, обръщайки се изцяло към здравето:


 
#1. Първо приемете необходимостта от промяна
 
Без да вярвате, че тази промяна е за добро, то никога няма да я постигнете. Обърнете внимание на досегашните си навици и ако те са ви водили към непълноценен и нездравословен начин на живот, трябва да се опитата да го промените. 

 
#2. Обърнете внимание на това какво иска тялото ви
 
След като сте приели, че имате проблем с начина си на живот, трябва да разберете този проблем от какво е породен. В повечето случаи причинители са стреса, проблемите в личния или професионален живот и други. Тези фактори повлияват на тялото, което започва да ви изпраща сигнали. Някои от тях са главоболие, мигрена, лошо храносмилане, запек, тревожност, депресия, повишаване на апетита, загуба на апетит и други. Не игнорирайте проблема, а намерете решение. Освободете ума си от излишния стрес, опитайте да не се повлиявате на провокации и да не приемате всичко прекалено навътре.


 
#3. Тренировки
 
Тренировките и физическата активност са определящ фактор за новия ви живот. Нашите тела имат нужда от физическа активност не само за поддържане на хубава фигура, а и за предотвратяване на бъдещи здравословни проблеми. Да сте активни е необходимо просто да правите любимите си занимания, това може да е йога, фитнес, танци, джогинг, спортно ходене, тренировка у дома и други. Превръщайки движението в навик ще промените значително начина по-който се чувствате.
 
#4. Човек е това, което яде
 
Всички живи клетки в тялото ви - кожа, коса, вътрешни органи, хормони, мускули, кости - са направени от храната, която ядете. И не това съвсем не означава да се ограничавате и да спазвате строга диета, а напротив. Основната храна, която приемате или иначе казано 80% от дневната ви порция трябва да е съставена от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, чисто месо. В останалите 20% можете да приемате каквато храна поискате. 


 
#5. Обградете се с хора, които също искат да променят живота си към по-добро
 
Средата е от изключително значение за вашата мотивация и нов живот. Ако хората, които са в обкръжението ви не подбират не се интересуват от здравословното си състояние и с лека ръка отхвърлят промяната, към която се стремите, то сериозно трябва да се замислите дали тези хора трябва да бъдат в живота ви. Примерът, подкрепата и разбирането са най-силната мотивация за всеки. .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия