»
»
Мукуна- тайната на източната медицина.
Мукуна- тайната на източната медицина.
0
1334
От векове в Аюрведа медицината се крие една дълбоко пазена тайна. Билка, която има изключителни свойства, но е рядко споменавана и използвана на запад. Това е Мукуна или така наречения Кадифен боб.


Растение което вирее основно на територията на Индия, Мукуна е с уникален микро и макронутриентен профил и високо съдържание на фибри. Интересен факт е, че тя е една от малкото билки, които се използва и в традиционната медицина. В следващите няколко реда, ние от HAYA LABS искаме да Ви запознаем с това толкова интересно и същевременно полезно лековито биле.   
Мукуна е храст, който може да достигне височина от 15 метра и има разнообразни цветове. Най-използваната част от растението са зърната му, които са богати на протеин и фибри. Освен това в състава им се намират и голямо количество наситени мастни киселини. Важно предимство на Мукуна е мощното му антиксодиантно действие. Tой повлиява изключително добре върху редица проблеми, сред които: кожни възпаления, нарушаване на съня и намаляване на мускулната маса.

Мукуна е изключително богат източник на аминокиселината L-DOPA. Тя е прекусор на Допамина и има мощно възбуждащо действие. Повлиява стимулиращо на либидото и увеличава секрецията на Тестостерон при мъжете. В някои страни, дори се използва като сексуален стимулант. Едно от основните му предимства, спрямо други тестостеронови стимуланти, е способността му да блокира веществото Пролактин, което обикновено е главен виновник за нарушените нива на Тестостерон.

Мукуна е много добър помощник при повишени нива на холестерола.  Поради високото съдържание на стероли, той регулира „лошия” тестостерон в тялото, както и нивата на кръвната захар. Поради тази си функция е изключително подходящ за хора които се опитват да свалят килограми. Също така има силен анаболен ефект, който подпомага качването на чиста мускулната маса. В комбинация със способността му да увеличава нивата на тестостерон, Мукуна е перфектният продукт за повишаване на резултатите по време на тренировка.

Важно свойство на Мукуна е влиянието му върху Хормона на растежа. Бивайки най-бързия прекусор на Допамин, билката има позитивно въздействие върху настроението и синтеза на Хормон на растежа. Това е изключително важно за правилната обмяна на веществата, работата на метаболизма и редуцирането на мазнини. Също така подобрява значително качеството на съня и подпомага здравето на кожата.
В заключение можем да кажем, че Мукуна е един изключителен природен продукт, с множество полезни свойства. Той съдейства за доброто психическо и физическо здраве, подпомагайки тялото ни по незаменим начин. .
Препоръчани продукти
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия