»
»
Мотивирани да тренираме дори през студените месеци
Мотивирани да тренираме дори през студените месеци
0
670
Есента официално е тук – времето постепенно застудява, а листата сменят цвета си. Студените дни са по-къси, а нощите по-дълги, с което желанието и мотивацията за тренировка намаляват. За да останете мотивирани дори през студените месеци ви предлагаме няколко лесни метода, с които ви гарантираме, че няма да отложите тренировките:


 
Ранното лягане е приятел на ранните тренировки
 
Сутрешните тренировки биха ви заредили с енергия през целия ден. За да ги изпълните обаче трябва да сте отпочинали качествено през нощта. Направете изчисление – колко часа са ви необходими, за да се наспите – 8 или 9, след това в колко часа трябва да заспите, за да си ги набавите. След като сте определили часа си за лягане трябва да помислите за още нещо - 1 час преди да си легнете спрете всички устройства – телевизор, таблет или телефон. Ярката светлина ще отнеме от времето ви за заспиване. А хубавият сън е ключ №1 към вашата мотивация, енергия и усещане.
 
Телефонът далеч от леглото
 
Ако държите телефона извън спалнята си, няма да се изкушите да погледнете екран, преди да заспите. Ако настроите алармата и го оставите в другата стая, ще трябва да станете от леглото на следващия ден, за да я изключите. Веднъж станали, няма да натиснете бутона „отложи” и ще предотвратите успиването. Ставайки още с първата аларма ще усетите чувство за удовлетвореност, което ще ви изпълни с мотивация да постигате целите си. А и ще ви остане време за една кратка кардио тренировка. 


 
Включи лампите за „Добро утро!”
 
Когато ставате за работа или тренировка в 6 часа например, навън е още тъмно. За да се събудите по-бързо и да се заредите с енергия, измийте лицето си със студена вода и включете всички лампи. Така ще подскажете на себе си, че е време за чаша кафе и изпълнение на сутрешните ви задачи като тренировка например. А ранният душ освежава и събужда по-добре от чаша кафе.
 
Подготви се от предната вечер
 
Мотивацията ще те връхлети с пълна сила, ако подготвиш дрехите за тренировка от вечерта, за да са ти под ръка на следващия ден. Нагласяйки вещите си предварително си визуализирате какво искате да се случи на следващия ден. Това ще ви държи мотивирани, докато поставените задачи не бъдат изпълнени.


 
Тренирай с приятели
 
Няма по-хубаво нещо от това да тренираш с най-близките си хора. Предимството на тези тренировки е, че оставят усещането за съревнование, което няма да ви позволи да се откажете. Освен това тренировката с приятели изисква предварителна уговорка, която допълнително ви ангажира.
 
Ако имате нужда от допълнителна мотивация....
 
Извадете банския на видно за вас място, за да ви подсеща, че точно след 9 месеца ще настъпи астрономическото лято. Помечтай за морето и красивата си фигура и отивай към залата.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия