»
»
Как социалната дистанция намалява разпространението на COVID 19?
Как социалната дистанция намалява разпространението на COVID 19?
0
1020
С разпространението на Корона вируса, много държави въведоха ограничение наречено социална дистанция. Много хора обаче нямат реална представа с какво тези мерки ще помогнат в борбата с него. За това ние от HAYA LABS решихме да Ви разкажем какво точно представлява и защо е толкова важна то.
 
Социалната дистанция е ограничение, което забранява струпването на едно място, на голямо количество хора. Това е поради високата преносимост на коронавируса, която най-вече се случва от докосване на заразени повърхности или директен контакт с болни, и e една от причините много обществено достъпни зони, като театри, дискотеки и магазини, да бъдат затворени. Тъй като са места на  които обичайно има много хора, което всъщност е доста опасно, по този начин, статистически е по-вероятно да се заразим.
 
Държави които не успяха да наложат тези ограничения навреме, в момента виждат последствията от тях. А именно издъхването на здравната им система. Бързия пренос на вируса, доведе до голямо количество заболели, които болниците им не успяха да поемат. В резултат на това, вируса много по-бавно бива лекуван и възможността за заразяване е по-голяма.
 
От изключителна важност е когато посещаваме хранителни магазини, банки или други места, на които се струпват повече хора, да спазваме препоръките на здравните власти. А именно дистанция от 1,5 метра между всеки един, както и използването на маски и ръкавици през цялото време. Не пренебрегвайте по никакъв повод тези предпазни мерки, тъй като всичко зависи от нас.
.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия