»
»
Колаген- тайната на младостта!
Колаген- тайната на младостта!
0
1112
Колагенът е един от най-разпространените протеини в човешкото тялото. Той е основният компонент на съединителната тъкан и има изключително важна функция, по отношение на кожата, костите и мускулите. За това и все по-често, добавките съдържащи колаген, стават популярни на пазара. Повечето от тях съдържат хидролизиран колаген, което означава, че по този начин, той се усвоява значително по-добре от тялото. Има и няколко храни, които можете да ядете, за да увеличите приема на колаген, включително свинска кожа и костен бульон. Много често обаче, те не съдържат необходимата дневна доза, за това се налага и приема на хранителни добавки, за да може тялото ни да се възползва максимално от него. В следващите редове, ние от Хая Лабс, ще те запознаем с основните ползи на колагена и как той може да повлияе на човешкото здраве.
 

Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите


 
Колагенът е основен компонент който изгражда кожата. Той е изключително важен за еластичността и хидратацията ѝ. За съжаление с напредването на възрастта, естественото производство на колаген намалява значително, което води до образуването на бръчки и увисването на кожата.  Множество проучвания доказват, че приема на добавки с колаген, може значително да намали сухотата, да повиши еластичността и да забави видимите процеси на стареене. Освен това може да насърчи производството на други протеини, които помагат да се структурира кожата, включително еластин и фибрилин. Не на последно място, колагенът подобрява здравината на ноктите и предотвратява чупливостта им. Също така влияе положително върху здравето на косата, намалява накъсванията и действа превантивно срещу косопад.

Намалява болката в ставите и коститеКолагенът поддържа целостта на хрущялa, който е гумеподобната тъкан, предпазваща ставите от травми и износване. Тъй като количеството колаген в тялото значително намалява с напредването на възрастта, рискът от развитие на дегенеративни разстройства на ставите като остеоартрит се увеличава. Множество проучвания доказват, че приема на хранителни добавки с колаген може да има превантивен ефект и значително да намали болките в ставите по време на ходене. Едно от основните предимства е, че колагеновите добавки може да стимулират тъканите да започнат да го произвеждат по естествен път в тялото. Това води до по-ниско възпаление, по-добра опора на ставите и намалена болка.
 
Подпомага качването на мускулна масаМежду 1 и 10% от мускулната тъкан се състои от колаген. Този протеин е необходим, за да  се поддържат мускулите силни и да функционират правилно. Множество проучвания доказват, че хранителните добавки с колаген помагат значително за увеличаване на мускулната маса, особено при хора в напреднала възраст. Приема на колаген може да стимулира синтеза на мускулни протеини като креатин, както и да стимулира мускулния растеж след тренировка. Не на последно място, това води до повишаване на силата, тонуса и издръжливостта. Като по този начин стимулира тялото да се бори с признаците на стареене и хронична умора.
 
Стимулира работата на сърдечно-съдовата системаПриема на хранителни добавки, съдържащи колаген, може да имат изключителен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система и да намалят риска от заболявания свързани с нея. Колагенът значително подобрява структурата на артериите и подпомагат преноса на кръв от сърцето до останалата част от тялото. Без него, те могат да станат слаби и крехки, а с времето това да доведе до различни заболявания, като атеросклероза, което от своя страна пък, до инфаркт и инсулт. Освен това, допълнителният прием на колаген, повишава нивата на „добрия” холестерол в тялото и намалява риска от развитие на дегенеративни заболявания.

Хая Лабс.
Препоръчани продукти:
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия