»
»
Как да направим водата по-вкусна за консумация?
Как да направим водата по-вкусна за консумация?
0
1261
Как да направим водата по-вкусна за консумация?

Не всеки изпитва уводолствие да утолява жаждата си с вода. Много от нас предпочитат газираните напитки или натурални сокове, които не утоляват жаждата, а напротив - засилват я още повече.
Водата е от изключително значение за това организмът ни да функционира правилно.Ако искаш да пиеш повече вода, но не харесваш това, че тя няма вкус, ние ти предлагаме няколко начина, по които можеш да добавиш вкус към така важната течност.

1. Добавяй към водата свежи плодове.

Цитрусови плодове, като лимон, лайм, портокал са естествените подсладители на водата, но други плодови вкусове могат да погъделичкат вкусовите ти рецептори. Опитай се да добавиш малини, къпини или диня към водата си, или просто късчета ягода.Краставицата и свежата мента също могат да са страхотна добавка към водата – особено през летния сезон, защото придават на течността нужната свежест!


2. Използвай сок

Всеки плодов сок би могъл да бъде добра основа за вкус на водата. Соковете от боровинка, нар, грозде или ябълка са изключително вкусни. Тук трябва да подчертаем, че соковете трябва да са изцяло натурални, без консерванти, добавени оцветители или изкуствени съставки, за да можеш да се насладиш на един истински вкус.И не на последно място – не забравяй, че плодовете и техните сокове не са само вкусни течности, а са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти, които могат да допринесат за по-доброто ти здравословно състояние!

Най-предпочитана разновидност на соковете са концентратите, които се извличат директно от плодовете. Те не са минали през никаква обработка и са с доказано чист състав.Сами по себе си, неразредени, концентратите са с изключително натрапчив вкус, но комбинирани и разредени с вода – тогава се получава един истински сок!

3. Добави балончета

Много хора предпочитат газирана пред минерална вода. Ако обикнвената вода не те вдъхновява и не ти се нрави, опитай с естествено ефервесцентна минерална вода. Тя ще ти даде допълнителна полза от минералите в нея.Опитай да добавиш и мехурчета – например газирана вода. Тук също можеш да добавиш свежи плодове или вкус на натурален сок!

4. Покажи креативност с леда

Някои хора казват, че студената вода е по-вкусна от тази със стайна температура, например. Може би това се дължи на факта, че тя утолява жаждата повече от топлата. И тук идва мястото да напомним, че водата може да стане студена и овкусена само с лед!Да, само с помоща на кубчета лед можеш да я направиш по-ледена и едновременно с това – още по-вкусна!
Просто добави плод в съда за лед, налей вода и изчакай да се получат ледените кубчета, След това ги постави във водата – и остана само да се насладиш!

5. Пий повече чайБилкови, плодови, зелени, бели и червени чайове – изобилието наистина е огромно!
Тези чайове не съдържат кофейн или ако да – то той е в изключително малки дози!Чайовете действат хидратиращо и същевременно с това придават вкусът, който ти липсва на водата!


Изберете своя начин и пийте вода постоянно!

Лекарите препоръчват приема на вода да бъде около 2 литра дневно – а за тези от вас, които тренират интензивно, приемът на вода трябва да варира от 2 до 4 литра дневно. 
Водата е силен помощник за отслабване.Тя прочиства токсините и остатъчните продукти от човешкото тяло и е особено важна при диети, тъй като помага за премахването на излишния азот, уреята и кетонните телца, които се отделят.

Пиенето на вода създава чувство за ситост и така огладнявате по-рядко и намалявате приема на храна. Достатъчният прием на вода намалява и риска от сърдечни удари и изчиства кожата ни.
 

 
 .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия