»
»
Изненадващи начини за намаляване на бръчките
Изненадващи начини за намаляване на бръчките
0
968
Ако наистина искате да запазите кожата си млада, започнете с най-важното:
 
  • Избягвайте слънцето
  • Носете широкоспектърно слънцезащитно покритие винаги
  • Носете облекло, което да не позволява прекаленото излагане на слънце
  • Откажете цигарите

Спете по гръб
 
Когато спите по определен начин нощно време, това води до т.нар. „сънни линии” – бръчки, които се издълбават в най-горните слоеве на кожата и не избледняват. Спането на една страна води до появата на бръчки по бузите и брадичката, докато спането по гръб по никакъв начин не засяга лицето ви и предпазва от появата на бръчки.Яжте повече сьомга
 
Сьомгата (заедно с други рибни ястия) е чудесен източник на протеини, един от основните елементи на здравата кожа. Също така има голямо количество омега-3 мастни киселини. Експерти твърдят, че есенциалните мастни киселини подхранват кожата и я поддържат млада и това може да помогне за намаляване на бръчките.


 
Не напрягайте очите си – вземете си очила!

 
Всеки израз на лицето, който правите отново и отново (като примигване), преработва лицевите мускули и прави канали под повърхността на кожата. В крайна сметка тези бразди образуват бръчките. Така че дръжте очите си широко отворени: Носете очила за четене, ако имате нужда от тях.И не пренебрегвайте слънчевите очила - те могат да защитят кожата около очите от увреждане от слънцето и да ви предпазят от появата на бръчки!
 
Не мийте лицето си твърде много пъти с вода


 
Водата от чешмата изглажда кожата с влага и естествени масла, които предпазват от бръчки. Ако измивате лицето си прекалено често, измивате и неговата защита. Използвайте сапун с овлажнители или гел (крем) за почистване.
 
Набавете си крем с витамин С
 


Някои изследвания установиха, че кремовете с витамин С могат да увеличат количеството колаген, който кожата ви прави. Витамин С, предпазва от увреждания от UVA и UVB лъчи и помага за намаляване на зачервяването, тъмните петна и неравномерния тен на кожата.Трябва обаче да използвате кожен продукт с правилния вид витамин С. L-аскорбиновата киселина може да бъде най-добрия лек за облекчаване на бръчките. Може да видите и съставка на витамин С, посочена като аскорбил палмитат.
 
Соя за грижа за кожата
 
Соята може да подобри външния вид на кожата и да я защити. Изследванията показват, че соята, приложена върху кожата или взета като добавка (не като храна), може да помогне за предпазване или дори за лекуване на някои увреждания от слънцето. Тя може да помогне на кожната ви структура.


 
Заменете кафето с какао
 
Опитайте да намалите бръчките с вкусна напитка! Проучване показва, че какаото с високи нива на два важни антиоксиданта (епикатехин и катехин) предпазва кожата от увреждане от слънцето, подобрява кръвоснабдяването на клетките на кожата, поддържа влагата и прави кожата да изглежда по-гладка.

.
Haya Labs продукти, които ще помогнат за забавяне появата на бръчки:
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия