»
»
Истините за възрастта и тренировките
Истините за възрастта и тренировките
0
930
Без извинения: Просто се раздвижете!

Можете да измислите над милион оправдания за това да не сте физически активни.Някой хора дори с причина биха се оправдали. Но важното е да знаете, че статичността е най-лошото нещо на света. Въпреки всичко, 3,2 милиона умират всяка година от липса на физическа активност и застоял начин на живот. Редовните упражнения, дори минимални при хора в напреднала възраст, са от изключително значение.В много напреднала възраст сте

Упражненията за хубави за всички, независимо от възрастта. Дори най-малките и незначителни упражнения или физически активности са от значение. Консултирайте се с медицинско лице как да започнете още от днес. Можете да започнете с упражнения по 5-10 минути дневно, за да привикнете организма към този начин на живот.Имате нуждата да го карате малко по-леко

Това да имате нужда от почивка, няма нищо общо с напредналата ви възраст. Дори хората със сериозни проблеми в напреднала възраст, като сърдечни заболявания, диабет, артрит или други, могат да живеят по-добре, само защото имат желание да се движат и да са физически активни. Почивката е важна не само при възрастните – а при всички!

Не мисля, че сърцето ми ще издържиКолкото повече активни оставате в продължение на годините, толкова по-малки са шансовете да се разболеете от сърдечна болест. Потърсете лекаря си за точно определените упражнения и физически активности, които можете да практикувате индивидуално вие. И тук не говорим за адски изморителните тренировки, а за една лека разходка в парка, каране на колело или избрано аеробно упражнение веднъж седмично.

Не съм толкова подвижен, колкото бях преди годиниУпражненията, които изискват гъвкавост са едни от четирите типа упражнения, които подпомагат издръжливостта, силата и баланса. Можете да поработите не върху упражнения, които не са в категорията ви, ами върху стречинг, например. Йогата е прекрасен начин да увеличите гъвкавостта си. Не бързайте, не се хвърляйте на първото, което ви попадне. Не прекалявайте в стречинга, за да не постигнете обратен ефект.

Страх ме е, че ще се нараняЗа да сте в безопасност, трябва да се консултирате първо с медицинско лице, ако дълго време не сте били активни или имате здравословни проблеми. Вашият доктор най-добре знае какво е добре за вас и от какви упражнения имате нужда. Експерти казват, че тези, които сега започват, трябва да стартират с малко по-бавно темпо и по-ниско-интензивни тренировки. Пийте голямо количество вода, „слушайте” тялото си, загрявайте добре преди тренировка и правете стречинг след нея.

Не обичам да правя упражненияДа сме физически активни не винаги означава да „блъскаме” яко във фитнес залата с тежести или пък да се запишем на 10-километров маратон. Правете неща, които ви носят удоволствие и ще ви накарат да сте постоянни. Можете да правите любимите си упражнения в задния двор, да карате колело до магазина, да се разхождате с приятели, да поработите малко в градината – да, това е в изключителен плюс! Разнообразявайте физическата активност често, за да не се отегчавате.

Нямам партньор за спортДа имате партньор за тренировки или да влезете в групови сесии помага доста често. Проучвания показват, че подкрепата и хората покрай вас, могат да ви накарат да се чувствате удовлетворени от това, което правите всички заедно. Приятелите за спорт могат да помогнат ако дълго време сте били физически не-активни. Доста хора пък предпочитат да тренират сами. Ако не сте такъв тип човек, намерете групови тренировки с хора на вашето ниво. Със сигурност трябва да знаете едно нещо – има много други хора като вас!Нямам достатъчно време

Никоя домакинска работа или задължение за през деня не може да бъде оправдание, че не можете да намерите дори 1 час за физическа активност. Ако се замислите колко ползи има от редовната физическа активност и минималното необходимо време за оптимална тренировка – 150 минути седмично за аеробна дейност, отговорът е ясен: Ако искате да сте здрави за по-дълго време, то тогава трябва да намерите време за спорт.

Сърцето ми си е добреНе става въпрос само за сърцето ви. Редовните упражнения могат да укрепят здравето на белия дроб, мускулите и цялата сърдечно-съдова система. Става въпрос за всички ползи, които могат да включват и регулиране на кръвното налягане, по-добро здраве за костите, ставите и сухожилията, и по-малък шанс от развитие на доста заболявания.

Не искам да падна

Падането може да се окаже сериозен проблем в напреднала възраст. Но с редовна физическа активност, включително упражнения, които можете да правите почти през цялото време, независимо от локацията, можете да се предпазите от падания и контузии. Тук отново препоръчваме консултацията с медицинско лице, за да изберете най-оптималните физически активности.Притеснявам се повече за мозъка си

Упражненията са изключително важни за мозъчната дейност. Експерти доказват, че не само упражненията могат да подпомогнат оптималното здравословно състояние и физическо здраве, ами и „лекуват” състояния на депресия и раздразнителност. Нали знаете – „Здрав дух в здраво тяло”!.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия