»
»
Фитнес за първи път? Ето какво да правите
Фитнес за първи път? Ето какво да правите
0
776
Първият път във фитнеса със сигурност е плашещо и напрегнато усещане, което обзема всеки ентусиаст. Въпреки страха обаче, не спираме да тренираме, за да постигнем така мечтаната фигура. Когато започвате своите първи стъпки към новото си "аз", трябва да сте добре подготвени за това, което предстои.
 
В началото трябва да знаете, кои фитнес уреди да използвате по време на първата си фитнес тренировка. В началото започнете с разтягане и макар да се чувствате дискомфортно в присъствието на други хора, е добре да подготвите тялото си за предстоящата физическа активност. Можете да направите загрявката в някой от ъглите на залата, ако това ще ви накара да се чувствате по-добре. Разгряването е важна част от тренировките, защото предпазва тялото от контузии и го подготвя за предстоящата активност.


 
След като вече сте загрели е добре да започвате своята тренировка. Като начало ви препоръчваме да се насочите към бягащата пътека за леко кардио. Кардиото е перфектният избор за началото – подготвя тялото, активира процеса по изгаряне на мазнини и "събужда" всички ваши мускули. Първите няколко тренировки трябва да са с продължителност от около 10-15 минути. Не избирайте най-интензивната степен на натоварване, а започнете с бързо ходене, за да влезете в ритъм. Когато позагреете с пътеката, може да преминете към крос тренажора, стълбите, спининг велосипеда или др. Тези уреди са напълно достатъчни за вашето първо пътешествие във фитнес залата.
 
Когато сте начинаещи времето, в което тренирате също е от значение. За да не претоварвате тялото си е добре да започнете с около 30-минутна тренировка, която ще ви е напълно достатъчна. 30 минути на пътека или крос тренажор са напълно достатъчни, за да „събудите” вашето тяло. С времето към тренировките можете да включите тежести и да увеличите времето в залата.


 
Превърнете фитнеса в навик. Постоянството е ключът към големия успех. Създайте си план за тренировките, посещавайте залата поне 3-4 пъти седмица. За да свикне мозъкът с новото ежедневие му трябват 21 дни, което означава, че след около третата седмица ще сте превърнали тренировъчният ви график в рутина. Мотивацията също е ключова в началото, за да не се откажете. Може да започнете тренировки с ваш приятел или гадже, за да може неговото присъствие да ви мотивира да не се отказвате. Освен това тренировките с партньор винаги са по-забавни, интензивни и перфектен начин да следите постиженията си.
 
Не забравяйте да промените начина си на хранене. Един от основните елементи при постигнете на перфектната фигура е хранителният режим. Като начало се отървете от всички преработени храни и наблегнете на протеина и зеленчуците. Протеинът предпазва клетките, притъпява апетита, стимулира горенето на мазнините и енергизира. Намалете захарта, солта и мазнината и започнете да приготвяте любимите си ястия у дома.


 
Когато сте новак в тренировките е добре да задавате въпроси. Посещавайки фитнеса редовно ще се срещнете с много активно спортуващи хора, които могат да ви помогнат при първите стъпки към новото ви „аз”. Нищо не губите да попитате за съвет и фитнес инструктора, който ще ви покаже как да използвате уредите в залата или колко често да я посещавате.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2023 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия