»
»
Храни за борба с мазнините
Храни за борба с мазнините
0
758
Продължение на част 1

Овесени ядки


Овесеното брашно: богато на фибри. Овесените ядки, топло приготвени, се нуждаят от повече време за ядене и това ще ви помогне да се чувствате сити по-дълго време. Избягвайте да добавяте захар към овесената каша. Прибавянето на канела или индийско орехче ще я подслади, и същевременно няма да добавяте излишно количество захар.Пълнозърнест хляб

Пълнозърнестите ръжени изделия предлагат ниско съдържание на мазнини, пълни са с фибри. Изследванията показват, че хората, които заменят рафинирани зърна с пълнозърнести храни, имат по-малко натрупани телесни мазнини, особено в областта на корема. Пълнозърнестите храни също така доставят на организма по-голям асортимент от растителни хранителни вещества.Супи

Супа -  и тук не говорим за добре познатите крем супи. Говорим за бульонестите супи, които запълват дневното ви меню с минимално количество калории. Супите се консумират горещи, което не позволява преяждането с тази храна.


 
Салати

Друг начин да се заситите добре преди основното ястие е да хапнете вкусна салата. Марулята, например има достатъчно водно съдържание, за да заема място в стомаха. Това оставя по-малко място за мазни храни, които може би ще приемете по-късно в менюто.Можете да експериментирате в приготвянето на салатите – направете я интересна, като добавите различни видове плодове и зеленчуци. Бъдете внимателни с дресинга, понеже той може да добави допълнителни нежелани калории към уж здравословната салата. 


 
Оцет

Направете дресинга на салатата с оцет. Лесно е да овкусите салатата със съставки, които няма да добавят излишни калории към нея. Те само биха я направили по-вкусна и засищаща.Ядки

Ядките са отличен начин да се ограничи гладът между храненията. Те са с високо съдържание на протеин, фибри и здравословни мазнини за сърцето. Проучванията показват, че ядките могат да стимулират загубата на тегло и да подобряват нивата на холестерола, когато биват консумирани умерено. Ядките са богати на калории, така че се ограничавайте в приема им.


 
Обезмаслено мляко
 
Обезмасленото мляко осигурява изобилие от протеини, калций и витамин D, като никоя от мазнините не се съдържа в пълномасленото мляко. И въпреки че е без мазнини, обезмасленото мляко може да ви помогне да се чувствате пълноценно.


 
Риба

Един от най-добрите източници на протеин е рибата. Повечето риби имат ниско съдържание на мазнини, а изключенията обикновено имат добро количество на мазнини: омега-3 мастни киселини. Омега-3, които се намират в сьомгата, херингата и други мастни риби, могат да помогнат за предпазване от сърдечни заболявания и други хронични такива.


Край на част 2.
 .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2021 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия