»
»
4 доказани начина как да детоксикираме тялото си
4 доказани начина как да детоксикираме тялото си
0
1727
В днешно време навсякъде сме залети с информация колко мръсен е въздухът, който дишаме, колко бедна е храната и как вредните фактори ни очакват на всеки ъгъл. Храната и въздухът са двигателят на нашето тяло и тяхното качество влияе пряко на здравето ни. Колкото по-добри и по-чисти са тези съставки, толкова по-силно е тялото. А кой не иска да изглежда и да се чувства по-добре?

Когато говорим за замърсяване на организма, неизбежно се повдига как да го почистим от вече натрупаните токсини. Пречистването, или известно още като детоксикация (детокс), е процес на прочистване от вредни вещества и вещества, натрупани в организма. Процесът може да отнеме ден-два с лек разтоварващ ефект и може да е по-дълъг, 7-10 дни, през които тялото се разгражда и изхвърля повечето от натрупаните вредни вещества. За това, ние от ХАЯ ЛАБС, подготвихме за теб ТОП 4 доказани начина как да детоксикираме тялото си!

Здравословно храненеХраната, както споменахме, е един от основните двигатели на тялото. Колкото по-добра и по-чиста е тя, толкова по-качествено гориво задвижва тялото ни. За да получите максимума от една храна, тя трябва да бъде в най-суровата и нетретирана форма. Колкото по-обработени и сготвени са съставките, толкова по-малък е процентът на полезност.

Ключът е максимално много от храната, която ядем, да е сурова или с минимално готвене. Печенето и готвенето са предпочитани варианти спрямо пърженето, което поради високата си температура разрушава голяма част от полезните съставки на храната. Суровите плодове и зеленчуци, чайовете, ядките е добре да са основна част от здравословното меню. Има и храни, които са си спечелили славата на незаменими помощници в детоксикацията. Те включват чесън, коноп и ленено семе, листни зеленчуци като целина и магданоз, лимони. Ако искате да подобрите диетата си, не забравяйте да ги включите в менюто си.

ВодаМного токсини в тялото ни излизат под формата на течност. Чрез урината и потта ние изхвърляме ненужния и отпадъчен материал. За да протича нормално тази дейност, трябва да приемаме много вода и течности. Ако имаме дефицит и сме дехидратирани, вредните вещества няма да напуснат тялото ни, а ще останат в него и ще му навредят.

Има режими, които са изградени само върху консумацията на вода. За няколко дни храната се спира и се пият само течности – вода, чайове. При такова гладуване тялото започва да разгражда мазнините и вредните натрупвания и така да се „храни”. Като приемаме течности, ние извеждаме всичко. При такива екстремни методи трябва да се внимава, тъй като промяната е много рязка, тялото претърпява голям шок и вместо положителен ефект можем да се нараним.

Спа детоксСауната и парната баня са част от разкрасителните процедури в много СПА центрове. Но освен да разтоварват напрежението в мускулите и тялото ни, те могат да имат и благоприятен ефект върху цялостното здраве.

При продължителен престой на топлина и влага, тялото започва да се нагрява и да се поти. А потенето, както знаем, е един от начините за пречистване на тялото. Метаболизмът също реагира благоприятно на топлината, което от своя страна води до по-добрата му работа. Топлината от своя страна кара порите на кожата ни да се отпуснат и отворят, което улеснява изпотяването. Разбира се, с едно посещение на сауната няма да има чудеса. Но редовните процедури със сигурност ще имат положителен и видим ефект. А ако ги комбинирате с други здравословни навици, ще получите страхотен коктейл за чисто тяло.

Физическа дейностФизическата активност и упражненията често са свързани с опити за отслабване или за натрупване на мускулна маса. Ползите от тях обаче са много повече. Редовните упражнения, гимнастиката, физическите дейности на открито, освен че подобряват формата и издръжливостта ни, също спомагат за поддържането на добър метаболизъм. А това е важен фактор за правилното усвояване на полезните съставки и изхвърлянето на ненужните.

Всяко по-интензивно и продължително движение, което правим, е свързано със загряване на тялото и изпотяване. И тъй като кожата е най-големият орган в човешкото тяло, отделената през нея пот е едно от най-ефективните средства за борба с токсините. Отделеното време за спорт и упражнения ще ви се отплати многократно с по-силно и стегнато тяло и съответно с по-добро самочувствие и визия.

HAYA LABS.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия