»
»
5 случая, в които да игнорирате кантара
5 случая, в които да игнорирате кантара
0
1199
Експертите са разкъсани за това дали трябва да се претегляте на кантара ежедневно. Числата на този уред са само едно парче от пъзела и не винаги представлява точно напредък и цялостно здраве.

„Да бъдеш здрав означава да подхранваш тялото си с качествени храни, да се фокусираш върху упражненията заради множеството ползи от загуба на тегло и да се съобразяваш с психичното си здраве.”
Това означава, че трябва да стъпиш на кантара, когато той  може да ви помогне да си създадете по-здравословни навици.Точно поради тази причина, има няколко основни случая, в които трябва да избягвате кантара и те са:

В края на деня

„Вашето тегло е най-точно сутрин рано, след като сте отишли до тоалетната и преди да сте яли на закуска”, казва Kylene Bogden. "Ако сте хидратирани достатъчно и сте яли добре през целия ден, теглото, показано на кантара, ще бъде по-високо по обяд, което не е лошо нещо", казва тя.Ако имате храносмилателни проблеми

Храносмилателните проблеми или запекът, могат да бъдат причинени от много неща, включително промени в обичайната ви рутина или медикаменти, които приемате. Когато имате запек, тялото ви запазва твърди частици. "Ако не си спомняте кога за последен път сте ходили до тоалетна,  това е подходящо време да избегнете кантара и да потърсите експертно мнение", казва Калеб Баке, сертифициран личен треньор, експерт по здраве и здраве в Maple Holistics.Когато сте майка от скоро
 
"Ако една бъдеща майка или родилка е свръх-фокусирана върху теглото си, това може да създаде повече тревожност, ненужен стрес и повишен риск от нарушено хранене, което всъщност е по-вредно за нейното здраве и това на бебето", казва Кристал Карж , MS, RD, специалист по здравето на майките в Crystal Karges Nutrition.„Вместо да поставяме акцент върху теглото, насърчавам майките да пренебрегват кантара си вкъщи и да се съсредоточат върху цялостното насърчаване на доброто здраве. Това включва интуитивно хранене, адекватен сън, ефективно управление на стреса, движение и др. ”

По време на менструален цикъл

"По време на менструалния цикъл, вашите хормони са извън баланс, което може да доведе до подуване на корема," казва Мелиса Митри, MS, RD. "Не е необичайно жената да покачи тегло от 5–6 килограма, появило се в следствие на задържане на вода”.


 
Ако това допринася за негативна самооценка

Едно е да се стъпва на кантара и да се създават по-здравословни навици, но понякога това се проваля. „Някои хора се стресират от цифрите и ако не са такива, каквито са очаквали, те се чувстват победени и стават депресирани и често се обръщат към нездравословен начин на живот, за да управляват теглото си”, казва Джули Ъптън, MS, RD, съосновател на Appetite for Health."Ако реагирате на рутинното притегляне на кантара по този начин, трябва да използвате алтернативни методи за измерване на успеха си, като колко дни подред сте вписали храната си или колко вода пиете дневно."
 
 
 .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия