»
»
3 истини за млечните продукти, които може би не знаехте
3 истини за млечните продукти, които може би не знаехте
0
1116
Мляко, сирене, кисело мляко:  може и да мислите, че знаете всичко за тези „базови” хранителни продукти, но си помислете отново! 
Тези хранителни продукти могат да крият позитиви, за които дори не сте предполагали! 

Всички ние знаем, че разлика между всички млечни продукти няма – кисело мляко, пресномляко, сирене – всички те са направени от едни и същи протеини, мазнини и въглехидрати, а единственото което се различава е съотношението.  

И тъй като търсим най-доброто за себе си, избираме продукта с най-малко съдържание на мазнини.  



Едно проучване проведено наскоро в Дания обаче доказва точно обратното – млечните продукти са по-добри за нас, когато се приемат без никаква преработка и извличане на най-полезното. 

Стана ли ви интересно? 
Ето няколко неща, които трябва да знаете ако приемате и обичате да добавяте в хранителния си режим млечните продукти:  
 


1.Пълномасленото мляко понякога е с по-ниско съдържание на мазнини 

В едно ново проучване изследователи сравняват резултатите, направени от млекопроизводителии други източници на белтъчини и калций. Както отбелязват те в своето проучване, „млечните продукти са основен източник на наситени мазнини в храната и по този начин са били посочени като една от основните причини за заболявания на сърцето”. 



До това заключение са стигнали изследванията, след обстоен преглед на хора, приемащ млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. 
Хората, които консумират ферментирали млечни продукти с високо съдържание на мазнини (пълномаслено кисело мляко) имат значително по-нисък процент при риск от заболявания като диабет тип 2, отколкото тези, които консумират ферментирали млечни продукти (нискомаслено кисело мляко). 

Проблемът с млечните продукти не е в самото мляко – а в неговата преработка.

 


2. Не се отказвайте от млечните продукти в името на мечтаната фигура! 

Когато става въпрос за загуба на тегло, много хора се отричат от млечните продукти. В същото изследване, което посочихме по-горе били изследвани и резултатите върху теглото на всеки от участниците, след редовна консумация на млечни продукти.  



На едната група е дадено пълномаслено краве мляко, на другата соево мляко, обогатено с калций, на третата калциево-карбонатна добавка, а четвъртата не била включена в консумацията на никакво мляко и служела като контролна група.  



Изследователите установяват, че най-много отслабнали хора има в групата, приемаща пълномаслено краве мляко.  Според научните изследвания, този тип мляко дава чувство за ситост и намалява глада. 

Не винаги избягвайте мазнините – да, те са вредни, но същевременно с това контролират апетита и чувството за ситост! 



3. Сиренето е здравословна храна 

Докато изследват ефекта на млечните продукти върху здравето на костите, изследователите установяват, че сиренето е по-ефективно от калциевите хранителни добавки, които са широко разпространени със свойствата си да укрепват костите и ставите. 

По-специално – в изследването е споменато, че „ферментиралите млечни продукти – като сирене” могат да имат положителен ефект върху баланса на минералите и костите, тъй като в допълнение към фосфора, калция и протеините, в тези продукти можете да откриете и огромно количество пробиотичнибактерии. 



Донякъде изненадващо, но хората, които редовно консумират сирене, имат по-малък риск от заболявания на сърдечно-съдовата система. 

Сложната структура и комбинация от минерали и бактерии в различните млечни продукти често предоставят ползи, които могат да подобрят общото ви здраве както по начини, които знаем, така и по начини, които все още не сме открили! .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия