»
»
Здраве и красота със сода за хляб!
Здраве и красота със сода за хляб!
0
863
Не само в кухнята ..

Може да познаете содата за хляб от онази жълта кутия в шкафа а подправки. Или пък като основна съставка за сладкишите, които искате да накарате да бухнат. Но содата за хляб, или натриевия бикарбонат, заслужава място във всички трикове за красота. Ето няколко начина да я включите в дневната си рутина, освен в кухнята.

 
Чисти и бели зъби


Содата за хляб работи чудесно, за да премахне натрупаната плака, както и слоя с плака върху зъбите. С течение на времето, натрупването на плака се втвърдява в зъбен камък и може да доведе до заболяване на венците. Потопете мократа четка за зъби в содата за хляб и натъркайте зъбите си с прахта. Няма флуорид, необходим за предпазване от кариеси и заболявания по зъбите.


 
Евтина вода за уста

След тази вкусна манджа с чесън е от изключително значение да изплакнете устатата си с вода за уста. Изпийте една чаена лъжичка сода за хляб с половин чаша вода и изплакнете устата си. Това не е просто маскиране на миризмата с аромат на мента, както повечето води за уста. Содата за хляб всъщност напълно прогонва нежеланата миризма.


 
Дезодорант

Повечето неща, които ви карат да се чувствате некомфортно, що се отнася до миризмата, имат молекулни киселини. Содата за хляб ги довежда до по-неутрално състояние. Нищо чудно, че канализационните инсталации и хранилищата използват тази съставка. Содата за хляб също така работи и върху миризмата на тялото. Сутрин сложете малко в областта на ръцете.
Ако не сте фен на прахообразния остатък върху дрехите си, използвайте стик-дезодоранти, които имат в съдържанието си сода за хляб. Потърсете такива, които съдържат натриев бикарбонат като основна съставка.
 


Помага на бъбреците ви
 
Тези органи премахват отпадъците и допълнителната вода от тялото ви. Ако имате хронично бъбречно заболяване от диабет, високо кръвно налягане или други причини, в тялото може да се натрупа киселина. Натриевият бикарбонат може да доведе до понижаване на киселинните нива и да спомогне за забавяне на загубата на костна тъкан и за изграждане на мускули.


 
Помага за борба с рака

Спешните отделения и болниците съхраняват натриев бикарбонат за лечение на сърдечни заболявания, отравяния и други случаи. Той също така помага да се противодейства на киселинните свойства на химиотерапевтичните лекарства за рак. Някои проучвания показват, че по-ниските киселинни нива могат да забавят някои тумори от растеж и разпространение.


 
Успокоява кожата ви

Ухапани от комар? Проблемна кожа? Содата за хляб може да облекчи онова дразнене, болка, сърбеж и зачервяване. Направете си паста от 3 части сода за хляб към 1 част вода. Намажете я върху кожата си и оставете за 20 минути, преди да я измиете. Или се накиснете в баня с половин чаша сода за хляб, добавена към водата.
 
Облекчава болката

Натриевият бикарбонат може да повиши способността за унищожаване на болката на лидокаин, използван в епидуралната упойка. Изследователите изучават дали това може да помогне за облекчаване на болката от рак. Ако страдате от слънчево изгаряне, накиснете кърпа в разтвор от около 4 супени лъжици сода за хляб и вода. Внимателно го нанесете върху засегнатите места, за да успокоите кожата си.


 
Намаляване на киселинния рефлукс

Натриевият бикарбонат помага в борбата с допълнителната киселина, която може да се издигне от стомаха до гърлото след ядене на твърде мазна или не-добре сготвена храна. Можете да си направите „лекарство” чрез смесване на половин чаена лъжичка сода за хляб в 1/2 чаша вода. Говорете с лекар преди да го дадете на деца под 6-годишна възраст или ако започнете да го използвате редовно заедно с други лекарства.
 
Пилинг за лице

Содата за хляб е леко абразивна. Използвайте я като нежно почистващо средство за лице. Измийте и изплакнете първо със сапун и вода. След това, направете паста от три части сода за хляб в една част вода. Втрийте внимателно в кръг за дълбоко почистване. Изплакнете с вода.


 
Подхранете косата си

Смесете една чаена лъжичка сода за хляб с любимия си шампоан, за да премахнете натрупването от спрейове, гелове, балсами и други продукти. Косата ви няма просто да бъде по-чиста, а може и да стане по-лъскава и лесна за разресване.
 
Почистете детските играчки

Можете да използвате сода за хляб вместо продукти с химикали, за да отстраните мръсотията от играчките на бебето, столчето за хранене и играчките. Не забравяйте, че това не убива микробите. Можете да го комбинирате с оцет, който работи като дезинфектант. Не забравяйте да изплакнете добре!


 
Освежител за протези

Разтворете 2 супени лъжици сода за хляб в чаша топла вода. След това просто накиснете протезите си, за да премахнете храната, за да се отървете от миризми и да освежите всеки останал лош вкус. Содата за хляб също така работи и за предпазител за устата. За по-задълбочена работа ги почистете с бикарбонат и четка за зъби.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2021 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия