»
»
Защо слънцезащитните продукти са най-добрият приятел на кожата ни?
Защо слънцезащитните продукти са най-добрият приятел на кожата ни?
0
985
Слънцезащитните продукти са обект на много и различни мнения

Преди известно време, Хавай прие закон, който ще забрани използването на две слънцезащитни съставки (оксибензон и октиноксат), основани на ранни изследвания, които предполагат, че те могат да повредят кораловите рифове.
Тези и други фактори довеждат до неотдавнашни противоречия и въпроси относно кремовете, лосионите, спрейовете и всички продукти, които предпазват от ултравиолетовата светлина.Ето обаче какво ние можем да кажем за слънцезащитните продукти:

Слънцезащитните продукти са важни (наистина важни) за здравето на нашата кожа. Попитайте само за всеки дерматолог и той ще ви каже същото: постоянната защита от слънцето е най-важната стъпка, която можем да предприемем за дългосрочното здраве на кожата ни. Това е така, защото ултравиолетовата светлина уврежда кожните клетки всеки път, когато излизаме на дневна светлина.Интензивните UVB лъчи, които могат да предизвикат слънчеви изгаряния през лятото, могат да бъдат много вредни, но ние също можем да натрупаме значителни клетъчни увреждания от по-дълбоко проникващата UVA светлина, която съществува през цялата година. Дори ако носите защитни шапки и дрехи и избягвате слънчевите часове и бани на слънце в закрити помещения, може да е трудно да защитите кожата си адекватно без помощта на слънцезащитен крем с широк спектър на действие SPF 30+.Слънцезащитните средства помагат за предотвратяване на рак на кожата. Излагането на ултравиолетова светлина възлиза на около 80-90% от всички видове рак на кожата - и ракът на кожата е най-често срещаният вид рак в Америка, засягайки 1 на 5 американци. Слънцезащитните продукти са показали в научни изследвания, че намаляват риска от трите най-често срещани вида: базално-клетъчен карцином, плоскоклетъчен карцином и меланом, най-смъртоносния тип.Слънцезащитните продукти са ефективни. Вярно е, че слънцезащитният крем е далеч от мечтания крем за тяло, който да използвате. Може да бъде неудобно да се прилага, може да остане по кожата най-много 2 часа, или дори по-малко, ако сме плували или се изпотявали.Също така е вярно, че международните слънцезащитни продукти осигуряват много по-добра защита от UVA светлина в сравнение с американските формули. Но въпреки тези предизвикателства, слънцезащитните средства могат и помагат за предпазване на кожата от увреждане от ултравиолетови лъчи.

Слънцезащитните продукти са строго регулирани в САЩ в сравнение с други развити страни. Това е основна причина, поради която САЩ изостават от другите държави в предлагането на безопасни и ефективни съставки за защита от слънцето - особено тези, които предпазват от UVA светлина.Слънцезащитните средства се считат за безопасни. Най-леките съставки - цинков оксид и титанов диоксид - се произвеждат от минерали.

Слънцезащитният крем е най-мощният крем против стареене в света. За тези, които не се чувстват никаква друга мотивация да носят SPF, поне обмислете редица други ползи от този тип продукти. Слънцезащитните средства помагат за предпазване от фини линии, бръчки, петна, видими кръвоносни съдове, наречени „телеангиектазии”, нерегулярна текстура и тонус на кожата, загуба на колаген и еластин, както и намалена твърдост и обем на кожата - в допълнение към предпазване от рак на кожата и предраковите.

.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия