»
»
Топ 4 фитнес храни
Топ 4 фитнес храни
0
1177
Всеки фитнес ентусиаст знае, че храната заема голяма част от ежедневния му режим. Но знаете ли кои са най-важните категории, които са от решаващо значение за чистата мускулна маса и здравословния начин на живот. За това, ние от ХАЯ ЛАБС, решихме да ти помогнем, с ТОП 4 фитнес храни, които задължително трябва да включите в менюто си.
 
ПилеТова е може би една от най-известните храни във фитнес индустрията. Пилето е богато на протеини и е изключително полезно за сърдечно-съдовата система. Може да засили метаболизма ти, а освен това изненадващо то има голямо въздействие върху здравето на очите. Пилешкото месо е вкусно и също така с ниско съдържание на мазнини и калории. Богато е на ниацин (вид витамин B, който е важен за цялостното здраве) и съдържа здравословни количества селен (минерал, участващ в метаболизма). Отстранете кожата за още по-здравословно изживяване и се насладете на пилето, изпечено на фурна или на пара.
 
ЯйцаЯйцата са една от най-питателните храни на пазара. Те са богати на витамини и минерали, като едно сварено яйце съдържа огромни количества витамин А, витамин В5, витамин В12, фолиева киселина, фосфор и селен. Същевременно са с ниско съдържание на калории и са пълни с протеини и здравословни мазнини. Яйцата осигуряват на тялото ти необходимите ежедневни нужди от почти всички хранителни вещества. Имат силни антиоксидантни свойства и поддържат здравето на очите. Те са с високо съдържание на холестерол, но не влияят на нивата на „лошия холестерол“ и се смята, че са превантивно решение за сърдечни заболявания. Освен това са перфектни, когато се опитвате да отслабнете. Опитайте ги варени или в омлет само от белтъци.
 
РибаРибата е една от най-здравословните храни на планетата; съдържа огромни количества витамин D и протеини. Намалява значително риска от сърдечни заболявания и има огромно въздействие върху здравето на очите. Освен това рибата е пълна с ценни хранителни вещества, които могат да повлияят на по-доброто настроение, както и на по-здравословната функция на мозъка. Основното предимство на рибата е наличието на Омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за правилното развитие на тялото. Рибата е лесна за приготвяне и изключително вкусна.
 
Кафяв оризКафявият ориз е изключително питателна и здравословна храна. Има голямо влияние върху загубата на тегло, особено в сравнение с белия ориз. Освен това е от полза за здравето на сърдечно-съдовата система, поради високото си съдържание на феноли и флавоноиди. Те са решаваща част от антиоксидантния процес и предпазват тялото от щетите, причинени от свободните радикали. Кафявият ориз е богат на много витамини и минерали, което го прави идеален за хора с диабет и други хронични заболявания. Освен това, тъй като не съдържа глутен, може да се консумира от хора с непоносимост към глутен. Можете да включите кафяв ориз в ежедневните си ястия по различни начини, като основно ястие или гарнитура към ястие с пиле например.
 
ХАЯ ЛАБС.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия