»
»
Коледно хапване?
Коледно хапване?
0
810
Част 1

Стратегията: Яжте преди да отидете на партито

Преди да излезете сутрин за работа, пригответе си здравословна закуска, за да намалите апетита си.

Трикове, които да опитате

Закусвайте. Това може да предотврати преяждането по-късно през деня.


 
Ограничете броя на висококалоричните храни в дневното си меню. Изследванията показват, че когато се сблъсквате с разнообразие от храни с различни вкусове, текстури, миризми, форми и цветове, хората ядат повече - независимо от истинските си нива на глад.
 
Избирайте храната си разумно, запълнете чинията с нискокалорични продукти, като зеленолистни салати, зеленчукови ястия и по-малки порции. По този начин можете да ядете по-голямо количество храна с  по-малко калории и да не се чувствате лишени от нищо.Стратегията: Съхранявайте здравословни храни в офиса

Запазете здравословните храни на бюрото си в работата, така че не сте толкова изкушени от всички онези бързи храни, които се предлагат покрай работното ви място.

Трикове, които да опитатеПреди да си позволите да „съгрешите”, хапнете нещо полезно и здравословно, като например парченце плод, да ходите в офиса в продължение на пет минути или да изберете стълбите пред асансьора след обедната почивка.

Стратегията: Следете размера на порцията

Приемайте разумни порции, за да не се храните твърде многоТрикове, които да опитате

Сервирайте ястията в по-малки чинии – така ще се заситите от по-малко.
 
Стратегията: Продължавайте с тренировките

Трябва да бъдете готови да тренирате поне един или два пъти в седмицата, без значение колко зает сте.Трикове, които да опитате

Разчупете тренировките си. Ако нямате време за ежедневната си разходка,  то тогава решете от къде другаде можете да получите физическа активност.
Можете да се раздвижвате дори докато чистите дома, отивате до магазина – толкова елементарни на пръв поглед действия, но толкова решаващи за хората с натоварено ежедневие!.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2021 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия