»
»
Коледно хапване?
Коледно хапване?
0
903
За да предотвратите нежелано наддаване на тегло през този сезон, трябва да предприемете превантивни мерки. Изпробвайте следващите съвети, за да се преборите с наддаването на тегло покрай най-светлите християнски празници.

Пазаруване, партита, подаръци, празнично настроение и много … хапване!

Всички ще ви отнемат от времето и ще ви докарат допълнителен стрес и притеснение дали всичко ще бъде подготвено навреме. Заедно с този стрес може да има и огромно количество храна, която погълвате ежедневно, без дори да сте гладни – само докато приготвяте храната можете да похапнете стабилно количество храна, просто защото тя е пред очите ви.За да предотвратите нежелано покачване на тегло, можете да вземете превантивни мерки, като изберете хранителен режим, който да държи ситуацията под контрол по всяко време.Няма съмнение, че в този момент ще се отдадете на тази Коледа и всички вкусни хапвания, свързани с нея - всеки го прави; това е неделима част от празниците.

Тренирайте по познатия начин

Ако знаете, че сте на път да приемате тежка храна, особено такава с много въглехидрати, опитайте се да имате наистина силна тренировка преди храненето. Няма да изпадаме в обяснения, че за неизпълнението на тренировката не могат да минат оправдания от типа на „Празници са!” и други.Яжте предварително белтъчини

Следващото нещо, което трябва да обмислите, ако знаете, че ще отидете на голяма трапеза с много разнообразна и вкусна храна, е предварително да сте похапнали малко здравословна храна, или иначе казано - протеини.

Добрите варианти тук включват кутийка риба тон, бъркани яйца със зеленчуци, пилешко филе или малко извара.
Протеинът е макронутриент, който обикновено е най-задоволителен, заглушава гладните сигнали, така че ще работи в полза на вас, когато се опитвате да запазите сумата, която ядете на партито под контрол.Донесете на вечерята своето собствено ястие

Ако отивате на гости с голяма маса и вкусни ястия, предлагаме ви да носите свое собствено ястие, за да можете да се придържате стриктно към хранителния си режим. От друга страна, това ще ви помогне да се чувствате една идея по-спокойни, че поне едното хранене ще бъде малко по-полезно от всички други, сложени на масата.

Предлагаме ви няколко трика, които да опитате още тази Коледа:
 


Яжте първо най-доброто за вас. Например, горещата супа като първо ядене - особено когато тя е на основата на бульон, а не кремообразна - може да ви помогне да избягвате да ядете твърде много по време на самата вечеря и ще даде първоначалното защитане, което ще ви помогне да избегнете преяждането в следващ етап.

Стойте на повече от една ръка разстояние от вкусотийте, които ви изкушават, като купа, пълна с ядки или чипс, докато разговаряте с другите – по този начин ще похапвате вредна храна и неусетно ще сте погълнали калории, които изобщо не са ви необходими.Концентрирайте се върху храната си, докато я ядете. Фокусирайте се върху дъвченето на храната си и се насладете на миризмата, вкуса и структурата на всеки елемент от нея. Изследванията показват, че многократното хранене (независимо дали е вкъщи или по време на парти) може да ви накара да повишите приема на калории, още докато дъвчете храната си.

Разбира се, разговорите по време на вечеря, още повече в компания на любими хора е изключително приятно занимание, но се опитайте да се фокусирате върху самото хапване – в противен случай ще приемете прекомерно количество храна, което дори неусетно ще сте погълнали.Стратегия: Не ходете гладни на пазар!

Трикове, които да опитате


Планирайте маршрута си за пазаруване, така че да не минавате покрай местата за хранене и всички онези примамващи ресторанти в мола. Миризмите от тези места могат да ви накарат да ядете, дори когато не сте гладни! Доказан факт! Ако все пак сте прегладнели и сте решили да хапвате в мола, изберете място, където да хапнете нещата, включени в хранителния ви режим.Избягвайте местата за бързо хранене, които подчертават червеното в техните цветови схеми – карат ви да ядете храни и менюта на промоционални цени, които включват всичко друго, но не и това, което е добро за вас. Червения цвят доказано стимулира апетита повече от много други цветове, що се отнася до ресторанти и хранене.

Стратегията: Следете какво ядете

Поддържайте дневник за храненията, за да ви помогне да останете ангажирани с целите си по време на този рисков период от годината.Трикове, които да опитате

Претегляйте се ежедневно и използвайте този трик, за да ръководите действията си. (Хранителните дневници са полезни, но само ако сте напълно честни и усърдни за записването на всяка хапка, която приемате).

Изследванията показват, че жените, които стъпват на кантара всеки ден и след това следват целите си, или увеличат упражненията, залягат на хранителния режим, са с 82% по-малко вероятно да възвърнат загубените килограми, отколкото тези, които не се претеглят толкова често.Пробвайте да влезете в любимите си дънки поне два пъти дневно, правете го всеки ден, за да можете да усетите разликата. Твърде тесни?
Продължавайте да сте стриктни и да следвате храненията и тренировките си!

Следете напитките, които приемате

Не само храната е достатъчно лоша в повечето празнични партита, но напитките наистина могат да бъдат една от основните причини да не се чувствате добре в тялото си.

Направете проверка на „щетите” на следващия денИ накрая, последното нещо, което ще ви помогне да запазите теглото си в разумни граници през този празничен сезон, прави контрола на щетите веднага след като нещата се изравнят.

Например, ако един ден прекалите, незабавно трябва да предприемете корекции, за да правите малко повече кардио в залата на следващия ден, и да намалите приема на въглехидрати или мазнини в менюто.Никога не спирайте на приема на протеини на следващия ден, тъй като това е, което ще насърчава поддържането на теглото в норма, което на практика формира основата на метаболизма ви.

Оставете храната зад себе си - не позволявайте това да доведе до седмична кардинална промяна или напълно да ви откаже от опитите ви да запазите изваяната фигура по време на празниците


Край на част 1.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия