»
»
5 „трика” за отслабване, които не действат
5 „трика” за отслабване, които не действат
0
734
Не можем да отслабнем с магическа пръчка. И макар всеки тайничко да бленува да се събуди някоя сутрин без онези излишни килограми, това никога няма да се случи.
 
Отслабването е процес, който отнема много повече време, отколкото си мислим. Ключов момент в този процес са тренировките, правилното хранене, както и приема на хранителни добавки, които да стимулират процеса.


 
Въпреки че знаем колко време отнема да се отървем от онези няколко излишни килограма, дойде ли лятото като по часовник се втурваме към „трикчетата” за бърз и ефикасен метод за отслабване.

Всъщност зад тези трикове стоят едни захаросани обещания, които по-скоро биха подвели читателя, отколкото да му помогнат. Ето и някои от тях:


 
Детокс диета:
 
Детоксикиращите диети обещават да прочистят тялото от токсините, като по този начин стимулират процеса по загуба на тегло. Диетолози от National Institutes of Health обаче са на друго мнение.

„Теглото, загубено при почистване или детоксикация, не се поддържа в дългосрочен план - временните решения имат временни резултати“.

Те допълват, че подобни режими в повечето случаи изискват прием на по-малко протеини и фибри, което от своя страна води до изтощаване на тялото.

Детоксикацията е естествен процес в организма, който се извършва от бъбреците и черния дроб.Безглутенова диета:
 
Друг мит, който обещава невиждани резултати е безглутеновата диета. Освен хората, за които глутенът е алерген, са се адаптирали към този метод на хранене без да създават проблеми на стомашно-чревния тракт.

Освен това, според експерти в National Institutes of Health подобни диети имат резултат за кратък период от време, като в повечето случаи при връщане на нормалните хранителни навици се получава глутенова непоносимост.

Според диетолозите безглутеновите продукти, в повечето случаи, имат високо съдържание на захар.


 
Намаляване на мазнините:
 
Експертите в Academy of Nutrition and Dietetics твърдят, че мазнините са необходими за поддържане на здравето, но не всички мазнини. Намаляването приема на мазнини е от полза, само ако това са т.нар. наситени мазнини, които се съдържат в изкуствено преработените храни.

„Придържайте се към диета, включваща здравословни мазнини като ядки, риба и зехтин, като разбира се ги консумирате в умерени количества.“


 
Отслабване само с движение:
 
Не, нямаме предвид да не посещавате фитнеса или да не тичате в парка, а дори обратното. Движението е един от основните признаци за здравословен начин на живот, както и забързване на метаболизма, с което по-бързо и качествено сваляне на нежеланите килограми.

Но само с движение няма да постигнем мечтаното тяло. Контролът над храненето – какви храни приемате, какво количество консумирате и избягвате ли вредните храни, са нещата, които водят до резултати при спазването на какъвто и да е режим.


 
Гладуване:
 
Макар мисълта, че гладувайки ще се отървем от излишните подкожни мазнини, които са се натрупали около корема или бедрата, това е просто мит.

"Никоя диета не може да бъде ефективна в дългосрочен план, ако остави човек гладен и неудовлетворен", смятат специалисти.

Практически смъквате килограми и имате видими резултати, но върнете ли се към нормалния си режим мигновено ще качите много повече килограми от тези, които сте свалили.

Причината за този процес е стресирането на организма, който след като сте се върнали към нормалните си навици започва да складира мазнини, с които да „оцелеете” , когато го атакувате с непрестанен глад отново.


 
Бонус съвет:
 
Хранете се здравословно – избягвайте преработените храни. Тренирайте редовно и приемайте хранителни добавки, с които да си набавяте необходимите витамини и минерали. Не предприемайте драстични мерки в стремежа си да изглеждате добре. Отслабването изисква време и воля, затова се въоръжете с търпение и не се отказвайте от постигането..
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия