»
»
Изгонете торбичките под очите
Изгонете торбичките под очите
0
1109
Ограничете солта

Оставете солта настрани! Водата винаги ще намери пътя си от части на тялото, които са с ниско съдържание на натрий, до тези, които имат най-много. Районът около очите е отличен пример. Ето защо вечеря, натоварена със сол, често води до подуване на сутринта и нежелан ефект.


 
Алергии

Сезонът на алергиите и подпухналите очи вървят ръка за ръка. Ето и добрата новина: онези лекарства, които приемате без рецепта за алергии, настинки или синусни инфекции, могат да влияят неблагоприятно на очите ви и да причиняват точно онези противни торбички под тях.Използвайте каничка за промиване на нос
Опитайте да премахнете торбичките под очите, благодарене на т.нар. каничка за промиване на нос.Прилича на малък чайник, който ви помага да изсипете солена вода в едната ноздра и да я изцедите от другата. Звучи странно, но може да помогне да се отървете от цялата допълнителна влага в синусите, причинена от сезонни алергии, настинки или инфекции.


 
Променете позата си на сън

Спите по корем? Гравитацията предизвиква събиране на течност под очите ви, което може да обясни тези досадни торбички. Опитайте се да спите по гръб и да добавите допълнителна възглавница под главата си.


 
Задължително премахвайте грима преди лягане

Никога не си лягайте с грима! Той може да накара очите ви да подпухнат и да предизвикат случай на запушени пори. Измивайте задължително лицето си с предназначени за това козметични продукти!


 
Внимавайте с алкохола

Чаша вино е препоръчителна за здравето, но не прекалявайте. Защо? Пиенето на алкохол може да ви обезводни. След като отслабите деликатната област около очите, по-вероятно е очите ви да имат компания от торбички. Пийте повече вода и използвайте овлажняващи козметични продукти за тази деликатна зона.


 
Защитете очите си от UV лъчи

Вие правите много, за да предпазите тялото си от слънчева светлина. Правите ли същото за лицето си? Твърде много слънце може да накара кожата около очите ви да се свие или набръчка. Използвайте слънцезащитни продукти, слънчеви очила и шапки, за да предпазите лицето си от вредните лъчи.


 
Откажете цигарите

Искате ли още една причина да се отървете от този вреден навик? Пушенето може да изсуши и отслаби кожата на лицето ви. Кажете "Не!" на цигарите и се спасете от набръчкани и сухи очи.


 
Охлаждайте зоната на очите

Имате подути очи? Охладете ги! Студен компрес може да намали подпухналостта. Опитайте с охладени лъжици, слайсове от краставици или торбички за чай. Това, което използвате, няма значение - ниската температура върши работа!
 
Помислете за подходящ крем за очи
Рафтовете на магазините стенат под тежестта на кремове и лосиони, направени за намаляване на подпухналите очи. Опитайте ги, за да видите дали някой работи за вас.
 
Покриването на торбичките
Дали тъмните кръгове са проблем? Често можете да ги скриете с коректор. Изберете този, който съответства на тона на вашата кожа. Нанесете го чрез леко потупване - не се опитвайте да го втриете!
 .
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2022 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия