»
»
Екоиновация от Haya Labs – Прикрепена пластмасова капачка!
Екоиновация от Haya Labs – Прикрепена пластмасова капачка!
0
1290
Съгласно Директива (ЕС) 2019/904 на Европейския парламент и на Съвета от 5 юни 2019 година относно намаляването на въздействието на определени пластмасови продукти върху околната среда (вижте пълния текст тук), ние от Haya Labs правим смела крачка напред, с надеждата да окажем дългосрочно влияние в хранително-вкусовата промишленост.

Основната цел на директивата е да се намалят пластмасовите отпадъци, генерирани от широката употреба на пластмасови продукти за еднократна употреба, като съдове за храна, чаши, сламки и др. Един от най-големите проблем в момента е прекомерната употреба на пластмасови бутилки. Обикновено, след като се използват, те се изхвърлят. Техните капачки често се изхвърлят отделно и не се рециклират, въпреки че са 100% рециклируеми.

Преминаването към прикрепени за опаковката капачки набира все по-голяма сила и много глобални производители приемат този принцип. До 2024 г. директивата ще влезе в сила и нейните указания ще станат задължителни.

Следвайки световните тенденции, нашите продукти вече са оборудвани с напълно прикрепена за опаковката капачка със специален защитен пръстен. Това не само ще подобри и улесни употребата на нашите хранителни добавки, но и ще увеличи броя на напълно рециклираните пластмасови опаковки.


Нашата нова капачка е напълно прикрепена към опаковката. Производственият процес е напълно автоматизиран. Самите опаковки са херметически затворени. Новата капачка е и по-безопасна за малки деца, тъй като рискът от неволно поглъщане е сведен до абсолютния минимум. Освен това, тя предотвратява спонтанното отваряне на опаковката и предпазва съдържанието от разпиляване. Моля, вижте визуалната демонстрация, приложена долу.

Мотото на Haya Labs винаги е било „Бъдете здрави, останете здрави!“ Когато казваме здрави, имаме предвид всеки смисъл на думата. Нашата цел винаги е била да подобрим качеството на живот на всеки един потребител. Какво означава това?

Ето как ние го виждаме:
  • Да ви осигуряваме висококачествени хранителни добавки
  • Да ви предоставяме ценна информация за здраве, фитнес и уелнес
  • Да ви помогнем се чувствате доволни от продуктите, които използвате ежедневно

Понякога обаче „здраве“ може да бъде абстрактен термин.

Ако светът, в който живеем, е здрав, всички ние също ще сме здрави. Това е и основната причина да предприемем тази стъпка. Малките промени могат да имат голямо въздействие. Горди сме, че сме сред първите производители на хранителни добавки, които въвеждат този тип капачки и се надяваме, че ще помогнем, поне малко, за намаляване на количеството пластмасови отпадъци.

Създадохме тази демонстрация за вас.Нямаме търпение да чуем вашите отзиви и мнения, след като новите ни партиди започнат да запълват рафтовете! Нека новата година ви донесе радост! Бъдете здрави, останете здрави!

 
С уважение,

Haya Labs
.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия