»
»
8 съставки в подкрепа на храносмилателната система
8 съставки в подкрепа на храносмилателната система
0
1359
Пробиотици: Приятелски бактерии

Пробиотиците съдържат живи организми - предимно бактерии и един вид дрожди. Те приличат на добри бактерии в червата, които помагат при храносмилането.Хранителните добавки се използват за лечение на някои храносмилателни проблеми и за общо здраве на храносмилателната система. Някои видове пробиотици могат да осигурят облекчение от диария и могат също да помогнат при симптомите на синдром на раздразнените черва (IBS).


 
Женско биле

Женското биле отдавна се използва за лечение на симптоми на лошо храносмилане като киселини и киселинен рефлукс. В неговата естествена форма, женското биле може да има и странични ефекти, включително да допринася за високо кръвно налягане при някои хора.


 
Масло от мента

Редица проучвания доказват, че маслото от мента може да намали болката и подуването на корема. Капсулите с масло от мента се разтварят в стомаха и подпомахат храносмилателната система. Те преминават през малките и големи черва, където се освобождава маслото.


 
Лайка

Лайката е широко използвана за множество заболявания. За последните няколко години хората се доверяват на естествени и натурални източници на здраве, като са опитали лайка в опит да се справят с храносмилателните проблеми като разстроен стомах, колики и гадене, както и безпокойство и безсъние.Хората с някои растителни алергии като амброзия, обаче, биха могли да имат алергична реакция към лайката.
 
Джинджифил

Азиатската медицина използва джинджифил за лечение на стомашни болки. На Запад джинджифилът се използва за облекчаване на гаденето и повръщането по време на бременност.Джинджифилът се предлага като прах, капсули или таблетки или като прясно отрязан корен. Обикновено се счита за безопасно, когато се приема в малки дози - 1 до 2 грама на ден.
 
L-Глутамин

Глутаминът се намира естествено в тялото ви. Той поддържа червата и другите органи. Някои експерти смятат, че хранителните добавки с наличие на L-глутамин може да помогне за облекчаване на диария, инфекции или стрес.Това може да помогне на някои хора по-добре да абсорбират хранителните вещества. Това включва хора с прекалено много неблагоприятни бактерии в храносмилателния си тракт или такива, които приемат силни лекарствени средства.
 
Псилиум

Псилиум се използва като съставка в редица лекарства. Поради високото си съдържание на фибри, той може да абсорбира вода в червата. Важно е при лечение на запек да се пият много течности.Това ви помага да избегнете дехидратация или по-лош случай на запек. Хората, алергични към английски полени, тревни полени или пъпеш, могат да имат сериозна алергична реакция, когато приемат псилиум.
 
АртишокЕкстрактът от листа от артишок може да облекчи симптомите на стомашно разстройство. Когато се използва ежедневно, екстрактът намалява гаденето, повръщането, газовите и коремните болки. Той също така може да помогне за лечение на IBS и да намали спазмите и коремните болки.


 
Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате каквато и да било съставка
Изключително важно е преди да започнете приема на който и да е продукт, да се запознаете детайлно с неговите съставки, действие и етикет. Също така е важно да говорите с Вашия лекар преди да започнете прием на нова хранителна добавка.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия