»
»
5 признака на депресията
5 признака на депресията
0
1615
Възможно ли е да е депресия?

Да си нещастен не е същото като да си депресиран. Депресията е термин, който често се използва свободно, за да опише как се чувстваме след лоша седмица на работа или когато преминаваме през раздяла. Но депресивното разстройство - вид депресия - е много по-сложно. Има специфични симптоми, които определят дали това е депресия или тъгата, която всички понякога изпитваме в живота.
Определянето дали постоянните, непоклатими мрачни чувства са резултат от депресия може да бъде първата стъпка към изцеление и възстановяване. Прочетете тези предупредителни знаци, за да видите дали е време да посетите специалист по психично здраве.
 
Необяснима болкаДепресията не засяга само психичното здраве на човека. Тя също така може да има отрицателно въздействие върху физическото благосъстояние на човека. Например, общи предупредителни признаци на депресия са физическите симптоми на необясними болки. Скорошно проучване на симптомите на депресия показва, че 69% от хората, които отговарят на критериите за диагноза депресия, първо посещават лекарите си за необясними болки. Най-честите оплаквания включват болки в ставите, подуване и болки в гърба.
 
Неспособност за концентрацияПочти всеки изпитва някаква „мозъчна мъгла” и забравяне. Въпреки това, хората, които живеят с депресия, често изпитват изключителна липса на фокус. Липсата на фокус често е толкова лоша, че човекът става неспособен да изпълнява ежедневните си задължения на работа и у дома. Може да има периоди, в които човекът прави повече грешки от обикновено или има проблеми с вземането на решения.
 
Твърде много или твърде малко сънДруг предупредителен знак за депресия е липсата на достатъчно сън или прекалено много сън. Важно е да се отбележи, че нарушенията на съня, като безсъние, не причиняват депресия. Въпреки това, нарушенията на съня могат да играят значителна роля в промените в настроението и нестабилността.
 
Промени в апетитаДепресията може да окаже значително влияние върху апетита на човек. За някои хора тя може да ги накара да ядат повече, докато за други хора депресията може да причини значително намаляване на апетита им. Независимо от това как засяга апетита на човек, промяната в него е симптом, който може да има отрицателно въздействие върху физическото благосъстояние на човека. Дори ако някой успее да отслабне по време на период на депресия, това явление не е здравословна форма на загуба на тегло. Имайте предвид, че някои хора може да изпитат повишаване на апетита и наддаване на тегло в резултат на депресия.
 
РаздразнителностТова, че някой има рязко отношение, не означава, че е депресиран. Въпреки това, повишената или необяснима раздразнителност е друг признак за възможна депресия. Ако дреболии предизвикват човек или той се вълнува по-често от обикновено, може да страда от депресия.

Раздразнителността на човек могат да доведат до мисли за самонараняване, мисли за самоубийство или желание да причини вреда на друг човек. Ако човек изпитва някое от тези чувства, трябва незабавно да получи помощ от здравен специалист. Ако човек е в непосредствена опасност, винаги трябва да се обадите на 112.
 
ХАЯ ЛАБС.
коментари
добави коментар
име *
е-мейл адрес *
код (*)
коментар *
Реклама
©2024 Haya Labs ®. Всички права запазени. | Правила и условия